Na vsebino

Na izletniški koloniji mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine

V petek, 26. maja 2023, se je osem učenk OŠ Mirana Jarca Črnomelj udeležilo 7. izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine. Lansko srečanje je potekalo na otoku Krku, letos pa so se mladi ustvarjalci odpravili v italijansko mesto Gradež. Udeležilo se ga je okrog 100 izbranih učencev likovnikov iz belokranjskih in dolenjskih šol. Iz naše šole so se ga letos udeležile: Manca Rjavec, Sofija Despotović, Pia Žalec, Amanda Muhadri, Nađa Jovanović, Veronika Vidmar, Zoja Badjuk in Vita Cindrič Grahek in mentorica Natalija Orlič.

Zgodovino mesta nam je že na avtobusu predstavil učitelj Miha Henigsman iz OŠ Semič.

Po prihodu v mesto je sledil kratek sprehod skozi staro mestno jedro. Ogledali smo si prečudovito baziliko sv. Evfemije iz 5. stoletja z osmerokotno krstilnico. Bazilika je poznana po prečudovitih mozaikih iz 6. stoletja.

Učenke so si med ogledom mesta izbirale primerno lokacijo za slikanje. Slikanje je potekalo vse do 15. ure.

Dekleta so ustvarjala zavzeto in vztrajno, sonce pa nas je v popoldanskih urah pregnalo v senco.

Ker je kolonija potekala v Italiji, smo po končanem delu odšli na pizzo v pravo italijansko pizzerijo, po kosilu pa je ostalo ravno dovolj časa še za kratko predpočitniško kopanje.

Polni lepih vtisov smo se vrnili domov in komaj čakamo na naslednjo izletniško kolonijo.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj