Na vsebino

20 let Belokranjske gasilske regije

V petek, 26. 5. 2023, smo v Kulturnem centru Semič obeležili 20 let Belokranjske gasilske regije. S potrditvijo na Kongresu Gasilske zveze Slovenije, je namreč 25. maja 2003, postala 17. samostojna in polnopravna gasilska regija oz. članica Gasilske zveze Slovenije. Belokranjska regija je tako najmlajša gasilska regija v državi in predstavlja povezanost treh belokranjskih občin – Črnomlja, Metlike in Semiča.

Predsednik belokranjske regije, tovariš Rudi Kofalt, je s pozdravnimi besedami nagovoril vse obiskovalce, sledila mu je županja občine Semič, gospa Polona Kambič, za njo pa je nekaj besed spregovoril predstavnik Gasilske zveze Slovenije, tovariš Zvonko Glažar, kasneje pa tudi v.d. direktorja URSZR in hkrati predsednik GZ Kočevje tov. Leon Behin.

V sklopu praznovanja 20-letnice Belokranjske gasilske regije sta predsedujoči Regijskemu svetu Bele krajine, tovariš Rudi Kofalt, in regijski poveljnik, tovariš Boštjan Majerle, zaslužnim posameznikom in organizacijam podelila slavnostne plakete. Plakete sta prejela dva izmed treh podpisnikov ustanovitve Belokranjske regije, takratni člani Regijskega sveta Bele krajine, Gasilska zveza Slovenije, Občina Semič, Občina Metlika, Občina Črnomelj ter trenutni člani Regijskega sveta in poveljstva Belokranjske gasilske regije.

Prireditev je popestrila pevka Tina Pezdirec s slovensko himno, članici Olga in Točka s skečom ter pevka Tjaša Plut. Sonja Malnarič in Brigita Černe sta poskrbeli za kulturno točko mladih gasilcev OŠ Belokranjskega odreda Semič in vezni tekst, Tjaša Ogulin pa je program povezovala. Na koncu so nastopili še pevci ljudskih pesmi Osnovne šole Dragatuš in Otroška folklorna skupina Dragatuš.

Vir: GZ Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj