Na vsebino

Zeleno poslovanje in okolju prijazen spletni odtis

Ker se nahajmo v t.i. “zelenem tednu” še nekaj nekaj besed o zelenem poslovanju oz. trajnostnem poslovanju. Hkrati pa zaključujemo prvo serijo zapisov o ogljičnem odtisu na spletu.

Pa začnimo s vprašanjem Kaj potrošniki sploh čutimo do podjetij, ki spodbujajo trajnostnost?
O tem so se spraševali v projektu na portalu Blue Bite.

Rezultat?

50% potrošnikov je pripravljenih plačati več za trajnostne izdelke. 83% potrošnikov pa pravi, da je pomembno, da podjetja oblikujejo izdelke, namenjene ponovni uporabi ali recikliranju. Tako je. Ne sklepajte po sebi, če se vam to slučajno zdi zadnja modna muha.

Še več.

Čedalje več potrošnikov pravi, da kupuje več okolju prijaznih izdelkov kot pred 5 leti, in ta številka naj bi v naslednjih 5 letih še naraščala. Tudi pri oblikovanju spletnih strani je potrebno zasledovati cilje sonaravnega trajnostnega razvoja skozi glavne stebre delovanja.
O teh pa smo pisali že v člankih:
>>> Izvedite kako zmanjšati ogljični odtis spletne strani ali spletne trgovine in
>>> Izračun ogljičnega odtisa spletne strani ali spletne trgovine.

Kako lahko še dodatno prispevamo k bolj sonaravnim-trajnostnim odtisom na spletu?

- Spodbujajte trajnostne prakse pri kupcih: Vključite informacije o trajnostnih praksah na vaši spletni strani ali trgovini ter spodbujajte kupce, da izbirajo trajnostne možnosti. Dodate informacije o okolju prijazni embalaži in materialih ali ponudite možnost donacije za podporo trajnostnim projektom ali organizacijam.

- Uporabite trajnostne vire energije: Uporaba zelenih virov energije pri izdelavi in delovanju vaše spletne strani je ključna za zmanjšanje ogljičnega odtisa. Pri uporabi računalniške opreme izberite tisto, ki ima energetsko učinkovito delovanje in uporablja čim manjše količine energije.

- Uporabljajte obnovljive vire energije pri pisarniških opravilih: Pri pisarniških opravilih, kot so računovodstvo, upravljanje strani in e-pošta (namesto tiskanja papirja uporabljajte elektronsko shranjevanje in arhiviranje).

- Izberite trajnostne materiale in prakse: Na primer, izberite zeleno spletno oblikovanje, ki uporablja minimalističen in učinkovit dizajn, ki zmanjšuje porabo energije in materialov.

- Ponudite uporabnikom trajnostne možnosti: Kot so e-računi, ki zmanjšujejo porabo papirja, ali možnost recikliranja izdelkov.

Spodbujajte trajnostne prakse tudi v vaših marketinških sporočilih in spodbujajte uporabnike, da zmanjšajo svoj ogljični odtis.

Trajnostni vidiki v poslovanju naj vključujejo več načel in praks. Te se osredotočajo na varovanje okolja, družbeno odgovornost in dolgoročno ekonomsko uspešnost podjetij. Med trajnostne vidike v poslovanju spadajo: varovanje okolja, družbena odgovornost, ekonomsko upravljanje, inovativnost in transparentnost.

➡ Bi želeli soustvarjati poslovanje prihodnosti?
➡ Pišite nam in pomagali vam bomo z usmeritvijo na poti doseganja zelenega odtisa na spletu: [email protected]

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj