Na vsebino

Zakaj je Google Analytics 4 pomemben za vašo spletno stran?

V digitalnem svetu so podatki ključni za uspeh in ko gre za razumevanje obnašanja obiskovalcev vaše spletne strani, je Google Analytics že leta glavno orodje. Verjetno ste že zasledili, da je Google predstavil najnovejšo različico orodja Analytics - Google Analytics 4 (GA4). Kaj je tako pomembno pri tej posodobitvi in zakaj bi morali razmisliti o prehodu nanjo?

!!! Najprej je potrebno poudariti, da je prehod na Google Analytics 4 nujen zato, ker 1. julija 2023 prejšnja različica Universal Analytics preneha z meritvami. Tako boste ostali brez nadaljnjih podatkov, če ne posodobite analitike. Podatki, ki jih boste zbrali do takrat, pa se ohranijo.

1. GA4 vključuje funkcije, kot so sledenje med več napravami, strojno učenje in meritve z osredotočenostjo na zasebnost, ki niso bile na voljo v UA.

2. GA4 vam daje dostop do globljih vpogledov v obnašanje vaših strank na različnih napravah in platformah. Te informacije vam lahko pomagajo sprejemati informirane odločitve o uporabniški izkušnji vaše spletne strani in izboljšati stopnjo konverzije.

3. GA4 je zasnovan z zasebnostjo v mislih. GA4 je zgrajen z osredotočenostjo na zasebnost, kar olajša upravljanje soglasja uporabnikov in zbiranje podatkov na vseh napravah.

4. GA4 zagotavlja celovit pogled na vaše marketinške napore. GA4 pa vključuje širok nabor kanalov, kar vam daje boljše razumevanje učinkovitosti vaših marketinških prizadevanj.

ZAKLJUČEK: Prehod na Google Analytics 4 nujen, če uporabljate Google Analytics za spremljanje uspešnosti vaše spletne strani.

GA4 nudi natančnejši, zasebnejši in celovit pogled na obnašanje obiskovalcev vaše spletne strani in marketinških prizadevanj. Če želite ostati konkurenčni in prilagodljivi v digitalnem svetu, je torej prehod na GA4 nujen.

Opozorite na ta prehod tistega, ki vam je postavil spletno stran in se pogovorite o nujnosti prehoda na Google Analytics 4. Lahko pa se s vprašanjem obrnete tudi na nas: https://www.starkmat.si/ | [email protected]

Starkmat

Starkmat

Pozdravljeni. Mi smo Starkmat. Mateja, Tomaž in Sebastjan. Strokovnjaki za marketing, oblikovanje in spletne strani. Že od leta 2016 ima tudi Bela krajina svojo marketinško agencijo, ki skrbi za naročnike iz cele Slovenije. Osredotočeni smo na vaš uspeh in merljive rešitve. Zanima nas kdo ste, s čim se ukvarjate in kako vam lahko pomagamo dvigniti prodajo na višjo raven.
Lahko vam pomagamo pri postavitve spletne strani ali trgovine, oblikujemo e-katalog, postavimo profesionalen LinkedIn profil, izvedemo Facebook ali Google Ads kampanjo, optimiziramo obstoječo spletno stran ali pomagamo pri učinkoviti sejemski postavitvi. Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.
www.starkmat.si | [email protected] | 040 398 528 | fb: /agencijastarkmat | Linkedin: /starkmat"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj