Na vsebino

Zakaj je Google Analytics 4 pomemben za vašo spletno stran?

V digitalnem svetu so podatki ključni za uspeh in ko gre za razumevanje obnašanja obiskovalcev vaše spletne strani, je Google Analytics že leta glavno orodje. Verjetno ste že zasledili, da je Google predstavil najnovejšo različico orodja Analytics - Google Analytics 4 (GA4). Kaj je tako pomembno pri tej posodobitvi in zakaj bi morali razmisliti o prehodu nanjo?

!!! Najprej je potrebno poudariti, da je prehod na Google Analytics 4 nujen zato, ker 1. julija 2023 prejšnja različica Universal Analytics preneha z meritvami. Tako boste ostali brez nadaljnjih podatkov, če ne posodobite analitike. Podatki, ki jih boste zbrali do takrat, pa se ohranijo.

1. GA4 vključuje funkcije, kot so sledenje med več napravami, strojno učenje in meritve z osredotočenostjo na zasebnost, ki niso bile na voljo v UA.

2. GA4 vam daje dostop do globljih vpogledov v obnašanje vaših strank na različnih napravah in platformah. Te informacije vam lahko pomagajo sprejemati informirane odločitve o uporabniški izkušnji vaše spletne strani in izboljšati stopnjo konverzije.

3. GA4 je zasnovan z zasebnostjo v mislih. GA4 je zgrajen z osredotočenostjo na zasebnost, kar olajša upravljanje soglasja uporabnikov in zbiranje podatkov na vseh napravah.

4. GA4 zagotavlja celovit pogled na vaše marketinške napore. GA4 pa vključuje širok nabor kanalov, kar vam daje boljše razumevanje učinkovitosti vaših marketinških prizadevanj.

ZAKLJUČEK: Prehod na Google Analytics 4 nujen, če uporabljate Google Analytics za spremljanje uspešnosti vaše spletne strani.

GA4 nudi natančnejši, zasebnejši in celovit pogled na obnašanje obiskovalcev vaše spletne strani in marketinških prizadevanj. Če želite ostati konkurenčni in prilagodljivi v digitalnem svetu, je torej prehod na GA4 nujen.

Opozorite na ta prehod tistega, ki vam je postavil spletno stran in se pogovorite o nujnosti prehoda na Google Analytics 4. Lahko pa se s vprašanjem obrnete tudi na nas: https://www.starkmat.si/ | [email protected]

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj