Na vsebino

2X premislite preden spremenite domeno vaše spletne strani

Ta zapis je plod naših izkušenj z naročniki, ki nas kontaktirajo za pomoč, ko so na lastno pest spreminjali ime domene. Ogromna razlika že pri spremembi domene npr. iz www.hruskejabuke.si na www.hruske-jabuke.si. Tukaj gre za dejansko popolnoma drugačen naslov.

Ravno nekaj dni nazaj se je nekaj podobnega zgodilo belokranjskemu lokalnemu ponudniku. Google rezultati dajejo napačne rezultate, promet na strani se je zmanjšal zaradi “slabih povezav”. Ostajajo tudi google rezultati, ki v bistvu ne peljejo več nikamor. Veliko vloženega truda za odlično SEO pozicioniranje je čez noč postalo nično.

Kakšna so torej tveganja pri zamenjavi vaše domene?

>>> Največje tveganje je izguba prometa na vašem spletnem mestu. Ni zagotovila, da boste po spremembi domene izgubili promet, vendar je to zelo verjetno. Po spremembi domene se mora Google znova naučiti in ponovno indeksirati spletno mesto. Ni mogoče vedeti, koliko časa bo trajalo, da se iskalni promet vrne na mesto, kjer je bil, ali se bo celo vrnil v celoti.

Preden že spremenite svojo domeno, ne pozabite tudi na starost domene. Koristno je, da imate novo domeno nekaj časa, preden prestavite staro spletno mesto. Čeprav to ni popolna rešitev, je le eden od načinov, da zagotovite, da spletnega mesta ne boste preklopili na popolnoma novo, neprepoznano domeno. Po drugi strani pa boste morali pri nakupu domene, ki obstaja že nekaj časa in je bila prej uporabljena, raziskati zgodovino URL povezave.

>>> Izguba prepoznavnosti blagovne znamke je še eno tveganje. Če se ne izvaja ustrezno, uporabniki, ki pogosto obiskujejo vaše spletno mesto, ne bodo poznali vaše nove domene. Potencialno lahko izgubite tudi stranke. Če želite to ublažiti, vzpostavite preusmeritev s stare na novo domeno za vsaj cca. 90-120 dni. Svojo staro domeno še vedno obdržite nekaj časa.

Če ste se potrudili pri pridobivanju verodostojnih povratnih povezav do vašega spletnega mesta, bo sprememba vaše domene vplivala tudi na to. >>> Vsa prizadevanja bodo postala manj vredna in sprememba bo negativno vplivala šena vaš SEO.

Če že, katere korake morate sprejeti pri menjavi domene?

Obstajata dva načina za izvedbo te spremembe:

  1. spremenite svojo domeno in vse ustrezne povezave v enem zamahu ALI

  2. premaknite svoje spletno mesto po delih.

Če že morate spremeniti svojo domeno, je pomembno upoštevati naloge, ki so vključene v proces. >>> TUKAJ <<< so navedeni koraki, ki jih morate izvesti, da bo sprememba potekala čim bolj gladko. Sicer pa sprememinjanje domene močno odsvteujemo, zaradi razlogov navedenih zgoraj.

Za več informacij smo na voljo na [email protected]

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj