Na vsebino

Moleskine beležnica

Moleskine beležnica je že leta 1994 bila sinonim za svobodo govora in avanturo, ki se ji reče življenje. Sprva si lahko Moleskine izdelke kupil v lokalni knjigarni v mestu Milano. To pa zato, ker je Moleksine včasih prodajal knjige o potovanju in kulturah. Te knjige so bile priljubljene med svetovnimi popotniki, tudi pisatelji in umetniki ter ostalimi vagabondi, ki znajo risat, pisat in si radi kaj zabeležijo. Pa dajmo jim prodajati tudi zvezke, so si mislili. Ti se prodajajo še danes, knjige pa mislim, da ne.

Kako preprosti črn zvezek, zarobljen na vogalu, postane svetovno znana Moleskine beležnica? Podjetje ni nikoli posebej poudarjalo, da so tovrstne beležnice uporabljali že Hemingway, Matisse in Picasso. To povezavo je naredila šele ciljna publika, sprva avantgardni geniji. Dejstvo je, da je Moleskine izvrsten produkt, sanjske stranke so jasne: umetniki, pisatelji, oblikovalci in vsesplošno kreativni ljudje.

Danes je Moleskine statusni simbol in sinonim za organiziranost, produktivnost in kreativnost. Tudi sama imam Moleskine beležnico, je moj prvi spremljevalec za risbe, ideje in druge originalne misli. Te skice in besede pridejo vedno prav, če ne danes, pa jutri, za kakšen drugi dizajnerski projekt

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj