Na vsebino

Kakšni oblikovalski trendi so napovedani za leto 2023? - 1. del

Za raznolikost stilov v dizajnu so vsako leto podane smernice, kaj naj bi bilo v trendu. Tudi naslednje leto se zdi bo, tako kot v letu 2022, velik poudarek na tipografiji. Naj bo poudarjena, ekspresivna, na veliko in še na večje, če lahko. Če imajo črke še kakšen poseben element, kateri se navezuje na vašo celostno podobo, potem še toliko bolje. Največji presežek bodo povsem personalizirane tipografije.

Nazaj prihajajo meni tako ljubi serifi in maksimalistični dizajn, ki je pravo nasprotje minimalizma. Ta sicer še vedno zavzema prve vrste že kar nekaj let zapored. Pa vendar tokrat malo več poudarka na barvah. Zasledila sem tudi, da bo vse več poudarka na vintage dizajnu, ki pa naj bo minimalističen.

Vse več bo ilustracije in še več toplotnega tiska. Poudarka bo na posebnih dodelavah tako tiskovih, kot embalaže. Napovedujejo se tudi stili iz 80-ih in 90-ih let. Barvitost, vse na veliko, z domišljijo in v izobilju - kot red v velikanskem kaosu. Čeprav bo pomen fotografije še vedno v ospredju, pa bosta vse več dominirala animacija in video. Kajti najbolj od vsega bo naše občinstvo hrepenelo po medsebojni povezanosti in pripadnosti.

Vir: http://www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj