Na vsebino

Ikea

Modno pohištvo za hiter življenjski tempo. Dobri odnosi s strankami in hitra dostava. Prilagodljivost pohištva in njegova funkcionalnost. Lep dizajn. Po tem je Ikea znana in to bolj kot cena privablja množice in množice, da zapravijo svoj denar. Kako ji to uspe?

Enostavna spletna trgovina, hitra dostava in odziv na želje kupcev. Celovite raziskave trga in spremljanje trendov v oblikovanju. Posebna nakupovalna izkušnja in nasmejani prodajalci. Vse bolj sem prepričana, da se v Ikei večkrat izgubiš in gledaš tablo, ker želijo, da ostaneš dlje pri njih. Vse je načrtno in pametno izvedeno. Pomembno jim je namreč, da se kupec v njihovi trgovini dobro počuti.

Poleg tega, da je njihov fokus povsem osredotočen na potrošnike in njihovo zadovoljstvo, pa se njihovi produkti postali priljubljeni sprva zaradi priročnosti in dizajna. S tem je Ikea pravzaprav doživela premik. Leta 1956 so na trg lansirali sestavljivo mizo Lovet, ki je bila lahka za transport in tudi lahko sestavljiva. Rodila se je prava revolucija v industriji pohištva.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj