Na vsebino

Faber-Castell in dober sloves blagovne znamke

Eden najstarejših proizvajalcev svinčnikov že 2 stoletji uspešno paradira v svoji industriji. Danes proizvede več kot dve milijardi grafičnih svinčnikov na leto. Od leta 1761, ko se pravljica Faber-Castell začne, pa do danes se je k svinčnikom pridružila prava kolekcija več sto izdelkov in kolekcij - nekatere posebne izdaje, za bolj specifično publiko - slikarje, ilustratorje in kaligrafe.

Že od 18. stoletja naprej prodajajo isti publiki. Zelo radi poudarjajo dejstvo, kako je kakovost njihovih svinčnikov hvalil že Van Gogh. Še raje poudarjajo, da so njihovi izdelki za vse umetnike na svetu. Tako zajamejo najširši možen vzorec morebitnih kupcev: vsi, ki si vsaj 1x na mesec uporabljajo, ali barvice, ali svinčnik, ali flomastre, ali šilček …

Predvsem pa poudarjajo tradicionalno zgodbo Caspar-Faberja in njegove družine. Caspar je bil preprost izdelovalec lesenega pohištva. Pred daljnimi 250-imi leti se je odločil v majhni družinski hiški izdelovati navadne svinčnike. Danes je gospod Faber eden najslavnejših in najbolj citiranih imen v svetu pisal in čopičev. Njegov sloves pa je temelj uspešne zgodbe za vseh nadaljnjih 250 let.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj