Na vsebino

Najboljša kupčija je na Paddy's markets

Študentsko življenje v Avstraliji me je naučilo kreativnega varčevanja, česar se spomniš samo takrat, ko si še študent. Tako sem vsako nedeljo ob 16:45 načrtno hodila po sveže sadje in zelenjavo na Paddy’s markets. Le ta je slovela po outlet trgovinah v prvem nadstropju in veličastno tržnico svežega sadja in zelenjave na ptrtličju. Ker je bila tržnica ob ponedeljkih in torkih zaprta, je bilo treba v nedeljo vse prodati. Paddy’s je bil sinonim dobre kupčije.

“1 dollaaa’, 1 dollaaa’!” so k svoji stojnici (v polomljeni angleščini) vabili vsi prodajalci hkrati. In so prepevali: “3 bags for 5 dollaaa”. Prvič v življenju sem videla takšen fokus in medstojnično tekmovanje! V rekordni hitrosti so branjevke pakirale pol kilske vrečke sadja in zelenjave: 5 paradižnikov v eni vrečki, 3 bučke v drugi in 1 kilogram čebule za 5 dolarjev. Kaj?!

Tako sem prve mesece bivanja v mestu Sydney večkrat bila videna kot potujoča mula, na rami noseč več kil svežega sadja in zelenjave vseh sort, vrst, barv in okusov. Od kitajskih zelišč in eksotičnih tropskih sadežev, novi okusi so me povsem prevzeli. V lokalni knjižnici sem dnevno sposojala knjige z azijskimi recepti. Novi prijatelji so me navdušili nad filipinsko kuhinjo. In vietnamsko, tajsko, kitajsko in malezijsko. Malezijski pečen riž in kitajska pražena zelenjava z rižem so postali moji novi spremljevalci študentske prehrane. Nove testenine s tuno in Zdenka sirom!

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj