Na vsebino

Bela krajina: prijetna majhna dežela

V Beli krajini je lepo živeti. Kjer vsi se poznamo, če ne direktno, pa preko dveh prijateljev, treh. To je dežela, kjer dnevno srečuješ po mestih znane ljudi, se pozdravljaš: “O, živjo, pa kje si, stari?” Isti dan v trgovini ogovoriš profesorico iz gimnazije: “Lep dober dan, gospa profesorica.” Tako je tukaj živeti. Čuti se neka posebna domačnost. Gostoljubje je le vendar ena naših najlepših lastnosti.

V Beli krajini imamo radi turiste. Predvsem zato, ker lepoto svoje dežele radi delimo tudi z drugimi. Naj se vidijo lepote Bele krajine! Vsi morajo poskusiti pogačo in plavati v reki Kolpi. Tako pač je navada pri nas. Obisk te čudovite dežele polne tradicije privabi tiste, kateri si želijo oddih in počitek duha. Poleg tega pa so naši kraji polni skrivnosti. Od grajskih krokarjev v Metliki do skrivnostne slatkovodne školjke v Semiču in črne človeške ribice na Jelševniku.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj