Na vsebino

Uveljavljanje tovarniške garancije

Bralec navaja, da je njegovo podjetje kupilo rabljeno električno vozilo iz Italije. Vozilo se je pokvarilo, pooblaščeni serviser pa ga ni popravil v 45 dneh, naknadno pa so bralca obvestili, da ne vejo kdaj pride nadomestni del. Bralca zanima na koga naj se obrne, saj je potekel zakonski rok 45 dnevni rok za popravilo in ali je upravičen do novega vozila?

Odvetnik odgovarja

Za odgovor na vprašanje bi bilo pomembno poznati tudi način na katerega je bilo vozilo kupljeno, in sicer ali je bilo samo uvoženo iz Italije ali pa je bila prodajna pogodba dejansko sklenjena s prodajalcem v Italiji. Opisano je pomembno predvsem zaradi tega, da bi se ugotovilo pravo katere države se uporablja. Ker opisanega podatka ne poznam, bomo predpostavili, da velja slovensko pravo.

Bralec navaja, da je podjetje kupilo vozilo, ki je sedaj okvarjeno. V tem primeru roki za popravilo niso določeni. Rok za popravilo v garanciji, na katerega se sklicuje bralec, je določen v Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot), ki se trenutno še uporablja. Prej navedeni zakon pa velja samo in edino za fizične osebe, ker zakon sam potrošnika definira kot fizično osebo.

Bralec oziroma podjetje ima pravico do uveljavljanja garancije na podlagi izdanega garancijskega lista in na podlagi določb Obligacijskega zakonika (OZ), ki določajo garancijo. Bralec lahko tako zahteva od prodajalca ali proizvajalca, da stvar popravi, če pa tega ne naredi, da mu izroči stvar, ki deluje.

Bralec lahko zahteva tudi povračilo škode, ki mu je nastala in sicer od trenutka ko je zahteval popravilo do trenutka izvršitve popravila.

Načeloma bi lahko bralec zahteval tudi novo vozilo vendar pa konkreten odgovor na opisano ni možen, saj ni poznano koliko je vozilo staro, kako je bilo vzdrževano in podobno. Vendar pa dvomim v možnost zahtevanja novega vozila, saj je bralec kupil rabljeno vozilo in bi kvečjemu lahko zahteval drugo vozilo.

OZ določa tudi, da če prodajalec v primernem roku ne popravi ali ne zamenja stvari, lahko kupec odstopi od pogodbe ali zniža kupnino in zahteva odškodnino. OZ za razliko od zakona, ki varuje potrošnike, ne določa roka za popravilo, ampak določa primerni rok. Kaj je primerni rok, je potrebno presoditi v vsakem konkretnem primeru.

Glede na opisano bralcu vsekakor svetujem, da zahtevek za popravilo in povračilo škode naslovi tudi na prodajalca in proizvajalca.

Kristjan Žalec

Kristjan Žalec

Odvetnik

Kristjan Žalec, odvetnik

Opozorilo: Objavljeni pravni nasvet obravnava izključno dejansko stanje, ki je opisano v nasvetu. Pravni nasvet je informativne narave in zanj ne odgovarjam. Ker se dejanska stanja med seboj močno razlikujejo, je za celovit in podroben odgovor potrebno natančno poznati primer. Za podrobnejši odgovor in analizo pravnega problema svetujem, da se z vso spremljajočo dokumentacijo obrnete na pravnega strokovnjaka.

Spoštovani obiskovalci spletne strani www.radio-odeon.com.

V sodelovanju z Radiom Odeon, bom v rubriki odvetnik svetuje, odgovarjal na vaša vprašanja in podal pravne nasvete. Vsako sredo bom odgovoril na eno izmed prispelih vprašanj, odgovor pa bo objavljen na www.radio-odeon.com.

Vaša vprašanja lahko posredujete na elektronski naslov [email protected] pri čemer poskušajte čim bolj natančno opisati dejansko stanje. Vprašanja se lahko nanašajo na katerokoli področje prava.

Odgovor na vaše vprašanje ne vzpostavlja pooblastilnega razmerja odvetnik/stranka in bo podan izključno na podlagi opisanega dejanskega stanja, bo zgolj informativne narave in zanj ne odgovarjam.

V primeru dodatnih informacij ali dopolnitve dejanskega stanja, se podani odgovor ali mnenje lahko spremeni. Ker se dejanska stanja med seboj močno razlikujejo, je za celovit in podroben odgovor potrebno natančno poznati primer.

V pričakovanju vaših vprašanj vas lepo pozdravljam.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.