Na vsebino

Hope's Bivouac - Upanje v obliki merino volne (3)

Vsaka podjetniška zgodba ima svoj izvor, svojo iskro. Za mene je bila to iskra občutka. Občutek, ki ga dobiš, ko prvič oblečeš oblačilo iz merino volne. Toda preden gremo naprej, se vrnimo k začetkom mojega podjetniškega potovanja.

Moj poslovni svet se je začel daleč stran od volnenih oblačil. Delala sem v logistiki, nato pa sem se premaknila v IT svet. A čeprav sem bila uspešna, se nisem počutila povezano s tem, kar sem počela. Nato je sledilo obdobje poškodb in rehabilitacije, ki mi je ponudilo čas za premislek in ponovno odkrivanje. V tem procesu sem odkrila svojo strast do merino volne in bistvo svojega življenja.

Zakaj prav merino volna? Moje osebne izkušnje s tem materialom so bile izjemne. Od potovanj v Kenijo do vsakodnevnega nošenja, merino volna je bila konstanta udobja in praktičnosti. Ni samo termoregulacijska, ampak tudi naravno odporna na vonjave, kar pomeni, da je potrebno manj pogosto pranje. Vlakna merino volne so izredno mehka in prijetna za kožo, kar pomeni, da ne pika ali draži.

In ko govorim o oblačilih iz merino volne, ne morem prezreti skrbi, ki jo potrebujejo. A naj vas to ne zavede, saj je vzdrževanje oblačil precej preprosto. Zračenje na zraku,občasno pranje s hladno vodo in sušenje na zraku je vse, kar potrebujejo, da ostanejo sveža in čista. V kombinaciji z njihovimi naravnimi lastnostmi to pomeni manj pranj, kar zmanjšuje vpliv na okolje.

In to me pripelje do srži Hope's Bivouac. Ni samo zgodba o oblačilih ali volni. To je zgodba o trajnosti, minimalizmu in skrbi za naš planet. V svetu, kjer potrošništvo postaja norma, Hope's Bivouac stoji kot opomnik, da lahko izberemo drugačno pot. Pot, ki ceni kakovost pred količino, in naravo pred umetnostjo.

V Hope's Bivouac verjamem v darilo narave in čudež merino volne. Verjamem, da lahko majhne odločitve privedejo do večjih sprememb. In upam, da se mi boste pridružili na tej poti.

Nada Dragutinović

Nada Dragutinović

Nada, ljubiteljica merino volne, hribolazka in motoristka. Nada živi trajnostno in minimalistično. Verjame v koncept, manj je več, zato se je povsem predala objemu merino volne, ki je v zadnjih letih postala njena posebna strast.

Njeno navdušenje nad merino volno jo je popeljalo na edinstveno pot, skozi katero želi popeljati tudi vas, v čarobni svet tega naravnega materiala.

Merino volna ni le običajna volna. Je izjemen in naraven material z osupljivimi lastnostmi.

V oblačilih iz merino volne začutiš zdravje in svobodo. Vendar pa Nada opozarja: ko enkrat začutiš to svobodo, lahko postaneš 'odvisen' od merino volne. In zakaj je temu tako? O vsem tem, o merino volni, oblačilih iz merino volne, o hitri in trajnostni modi ter o makro in mikro plastikah, pa v njenih zapisih.

Pridružite se ji na tem čarobnem potovanju z merino volno!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj