Na vsebino

Gibanje in mladi psi

Gibanje je ključno za zdrav razvoj psa. Tako fizično kot mentalno. Seveda želimo majhni pasji kepici predstaviti najrazličnejše stvari in poskrbeti za odlično socializacijo. Poleg tega pa se nam zdi, da sprehodi nikoli niso dovolj dolgi, kužki pa postanejo resnično izjemno pridni, ko jih utrudimo. Vendar moramo biti previdni. Vsekakor se vsak trenutek, ki ga aktivno preživimo s pasjim mladičem obrestuje pri navezavi in obnašanju kužka, vendar ne gre pretiravati. Odraščujočih psov nikakor ne smemo izpostavljati dolgotrajnejšim naporom ali celo vzpodbujati dolgih fizičnih aktivnostim, saj preobremenitve lahko privedejo do zdravstvenih težav, npr. vnetje pokostnice ali celo poškodbe sklepov. Velja, da kužke večkrat na dan peljemo na krajše sprehode. Pri tem se osredotočimo na počutje in želje psa. Za orientacijo pa imejmo v mislih, da naj bo posamezen sprehod dolg cca toliko minut, kot kuža "šteje" tednov.

S tem prispevkom Utica odhaja na dopust za nedoločen čas, ampak, samo kar se nasvetov tiče. V trgovino ste vabljeni po ustaljenem delovnem času.

Vir: Utica trgovina za živali

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj