Na vsebino

Valentinov koncert klape Šufit - RAZPRODANO!

14. feb ob 19:00

Vabljeni na VALENTINOV KONCERT KLAPE ŠUFIT ob 19. uri v Kulturni center Semič.

Le kdo ne pozna pesmi "Ne diraj moju ljubav", s katero je ena najboljših dalmatinskih klap - Klapa Šufit dosegla svoj vrhunec in dokazala, da ima lahko tudi klapska pesem 18 Milijonov ogledov na youtubu, kar je edinstven rekord. V svojem 25-letnem obstoju so nanizali veliko prestižnih nagrad z največjih tekmovanj, pesmi, kot so Jubim te,Dvi riči,Zavezan,Proplakat če srce,Tako siguran,Nisam za tebe,Oprosti duso,... pa postajajo počasi kar zimzelene.

Jeseni 1992 je mladi in nadarjeni učitelj glasbene kulture prof. Tomislav Veršić zbral skupino učencev, da bi le-ti že leto kasneje uspešno debitirali na Festivalu dalmatinskih klap v Omišu. Takrat so bili tudi najmlajša moška klapa v zgodovini najbolj znanega in priznanega tekmovanja klapske glasbe.

Skozi leta so se fantje organizirali v sklopu kulturno-umetniškega društva, ki ga je vodil Duško Tambač. Klapa postane glasbeno telo, ki neguje in promovira splitsko klapsko petje in kontinuirano nastopa na festivalu v Omišu, kjer osvaja ne le publiko temveč tudi veliko glavnih nagrad in posledično veliko priznanje glasbene kritike. Tako je Klapa Šufit postala ena najbolj priznanih klap tako na Hrvaškem, kot tudi v Sloveniji, kar pričajo tudi številni samostojni koncerti, kjer s vedno išče vstopnica več in kar nekaj že izdanih samostojnih albumov.

Od leta 2006 do danes je klapa postala edinstvena v zgodovini klapskega petja, saj je prejela največ priznanj s strani tako strokovnjakov, kot publike in to kar tri leta zapored. Pojavljajo se, ne le na samostojnih koncertih, temveč tudi na mnogih drugih festivalih, kot so Večeri dalmatinske pisme, Festival dalmatinske šansone, Melodije hrvatskog juga, sodelujejo pa tudi s kolegi iz drugih klap in estradnimi glasbeniki.

Od leta 2006 pa so v stalni postavi, pod umetniškim vodjo Jasminkom Šetko sledeči fantje: Igor Jelaska – I tenor, Jurica Nazlić – II tenor, Marko Lasić – II tenor, Ivan Bratinčević – bariton, Krešimir Grgić – bariton, Nikola Akrap – I bas, Bruno Vučica – I bas, Teo Turk – II bas in Zdeslav Mišurac – II bas.

Dobrodošli!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj