Na vsebino

Vabilo na akcijo ponovne ozelenitve mesta Črnomelj

12. apr ob 9:00

Danes bomo v Črnomlju izvedli akcijo sajenja petindvajsetih urbanih dreves.

Današnja akcija je plod 1,5-mesečnega dela civilne skupine Urbano zelenje mesta, ki se je spontano združila zaradi želje po ponovni ozelenitvi mesta. Število dreves v Črnomlju je namreč v zadnjih letih močno upadlo. Nekatera drevesa so se posušila, druga so bila požagana, manjkajočih dreves pa se ni nadomeščalo z novimi. Naša želja je bila, da v mestno jedo in pred javne institucije ponovno zasadimo drevesa in naredimo mesto zeleno.

Pri izvedbi akcije smo naleteli na zelo močan in pozitiven odziv javnosti, kmalu nas je podprla tudi Občina Črnomelj, Krajevna skupnost Črnomelj in druge javne institucije. Finančno so nas podprla tudi podjetja inposamezniki iz lokalnega okolja. Z zbranimi donacijami smo uspeli pokriti vse stroške nakupa sadik. Le-te bomo označili s tablicami z imeni donatorjev. Za izvedbo zahtevnejših del bo poskrbela JP KomunalaČrnomelj, d.o.o., v petek pa se nam bo pri akciji pridružilo tudi več kot 100 prostovoljcev (člani gasilskega,čebelarskega in planinskega društva, ribiških družin, dijaki srednjih šol, člani Krajevne skupnosti, občinski svetniki, zaposleni v Občinski upravi, župan mesta in številni drugi). Drevesa bomo sadili na 12-ih lokacijah v mestu.

V podporo akciji bodo med 9. in 13. uro na ploščadi pred Kulturnim domom in na Trgu svobode udeleženci Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj 2019 (organizira ZIK Črnomelj) ustvarjali instalacije ter izdelke iz siporeksa pod geslom Zelena pozitiva.

V prilogi spodaj si lahko ogledate urnik sajenja s podatki o posameznih lokacijah.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj