Na vsebino

Gostišče Veselič, Vikendi okusov Bele krajine

26. jul ob 12:00

„Okusi Bele krajine“ je produkt belokranjskega kulinaričnega turizma, ki izpostavlja najbolj izrazito in edinstveno belokranjsko kulinariko, pripravljeno iz lokalno pridelanih in sezonsko svežih sestavin belokranjskih pridelovalcev.

V sklopu produkta „Okusi Bele krajine“ se na sončni strani krožnika na pokušnjo predstavlja deset značilnih belokranjskih jedi, ki jih je mogoče zaužiti v izbranih belokranjskih gostiščih in restavracijah. Na drugo stran Gorjancev in preko lepotice reke Kolpe se že širi glas o jedeh kot so belokranjska pogača, povitica, cvrtje, nadev ali semiško fulanje s hrenom, ajdova povitica z rozinami, belokranjska šara, bravina s sladkim zeljem, žitna klobasa in belokranjski žlinkrofi ter nenazadnje vedno nepogrešljivi odojek in jagenjček na ražnju. Vse jedi v sebi poleg okusa in vonja nosijo zgodbo belokranjske kulinarične tradicije, ki je jedcu prikazana na sodobnejši način.

Vzemite si čas zase in za pravi belokranjski obed v krogu prijateljev in družine. Okusite domačnost jedi ob kupici belokranjskega vina in doživite pristno gostoljubnost Belokranjcev tokrat v sklopu VIKENDOV OKUSOV BELE KRAJINE, ki bodo potekali - 4 vikende v mesecu juliju, - pri štirih ponudnikih ob zvokih tamburic.

24. - 26. julij Gostišče Veselič, Podzemelj

Dobrodošli!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj