Na vsebino

DELAVNICA Podpora pri spoprijemanju z depresijo

17. jan ob 9:00

Zdravje ni zgolj odsotnost bolezni, temveč tudi stanje popolnega telesnega, duševnega in socialnega blagostanja (dobrega počutja) ⇒ Zdravja torej ni brez duševnega zdravja.
Med najpogostejšimi duševnimi motnjami sodobnega časa so stresne motnje, tesnobnost in depresija.
Težave v duševnem zdravju/duševne bolezni se lahko zgodijo komurkoli, saj se vsi soočamo s hudimi stresnimi situacijami in življenjskimi krizami. Duševna bolezen ne izbira spola, barve kože, mej, države in lahko za njo zboli prav vsak.
Vpliv depresije na kakovost življenja se enači s kakovostjo življenja posameznika s hudo telesno boleznijo, npr. možgansko kapjo.
Zato je pomembno da za svoje duševno zdravje pravočasno poskrbimo ter preprečimo pojav, ponovitev ali poslabšanje duševne težave.
Delavnica Podpora pri spoprijemanju z depresijo obsega štiri srečanja po 90 minut, v katerih preko predstavitev vodje, nalog v delovnem zvezku in pogovora med udeleženci spoznavamo simptome in znake, potek, vzroke ter zdravljenje depresivne motnje. Udeleženci se priučijo praktičnih tehnik, s pomočjo katerih si lahko pomagajo pri spoprijemanju s stresnimi situacijami in vsakodnevnimi življenjskimi obremenitvami. Udeležba na delavnici je koristna, ker omogoča pridobivanje znanj in veščin, ki so ključne za spremembo življenjskega sloga in iskanje dodatnih oblik pomoči.

Delavnica se prične v petek, 7. 1. 2020 ob 09:00.

Več informacij na: [email protected] ali 07 62 05 748; 07 30 61 723

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj