Na vsebino

Tomaž in Maša potujeta (1)

Pozdrav od tam daleč

Bok, kakšno je kaj vreme pri vas, na sončni strani Gorjancev?

Se je sneg na koncu le prikradel tudi v nižine, ali že cvetijo trobentice, zvončki in tulipani?

Midva tega ne veva, saj se sončiva na otokih Okinawe, daleč stran od domačega.

Sva Maša in Tomaž, dve duši, ki sta zelena polja zamenjali za riževe plantaže in nebo zatirajoče stolpnice. Trenutno na Okinawi in že kmalu v Osaki, tri mesece potujeva po Japonski.

Pot je še neznana, malo po Južni Koreji, Japonski, Tajski in Avstraliji, potem bomo pa vidli. Da ni treba tako daleč tudi vam, bova midva iz dalnih obal Tihega oceana pošiljala pozdrave in zanimivosti s poti.

Za začetek je tukaj ena, ki nama je na japonskem najljubša - pametna stranišča. Da, prvi članek začenjamo pri malih in velikih potrebah. Na japonskem je namreč kar 80% vseh stranišč pametnih. Naj bodo ta za domačimi stenami in na javnih prostorih, vsa te pričakajo z ogreto školjko. Za malo sramežljivejše imajo stranišča celo opcijo ptičjega petja. Po tednih potovanja sva se nanje že tako navadila, da naju bo strah domov. Prav tako so vsa stranišča noro čista in povsem brezplačna.

Par dni nazaj sva se vozila preko polj na Miyagi otoku (hitro na Google maps pogledat kje to je) in sredi ničesar je ob cesti stalo zidano straniče. Kot da bi nekje med Otokom in Zemljem, med samimi polji, stalo stranišče.

No, to je ena izmed zanimivosti s poti, ki je doma še nisva našla. Če imate vprašanja, nama jih pošljite na [email protected] in z veseljem podava informacije s prve roke ali pripraviva članek. Tako lahko vaša glava vsake toliko odtava v daljne kraje na brezplačen dopust. Če bi si želeli redneje spremljati kaj delava in kje sva, pa nama lahko sledite tudi na instagramu @tomazstarasinic in @masha_ptn.

Začenjava z nekaj objavami iz Južne Koreje, potem pa skočiva naprej na Japonsko, kjer bova predstavila kako deluje sistem vrst, ki jih tukaj obožujejo.

Ajde, bok iz Japonske!

Maša in Tomaž

Maša in Tomaž

Na pragu zrelosti, v pisarni, za ekranom do mraka, sva se velikokrat spraševala, kaj se skriva tako daleč za obzorjem. Želja po odkrivanju naju je gnala, da onstran domačih meja ozreva širni svet. Tako sva spakirala nahrbtnika, se poslovila od bližnjih, ter se z jutrom podala dogodivščinam naproti.

Sva Maša in Tomaž, popotnika po obalah Tihega oceana.

Dobrodošli v najinem kotičku tega širnega interneta, kjer opisujeva svoja doživetja. Malo to počneva zase, malo za bližnje doma in malo za vsakega radovedneža, ki se slučajno znajde tukaj.

Končna destinacija je neznana. Dobrodošli na poti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj