Na vsebino

Ženska ki pije vino je sexi

Ženska ki pije vino je sexi. Nihče me ne prepriča v nasprotno. Tako kot je sexi pilot v svoji uniformi in Jose-Amando v beli spodnji majici na konju na svoji plantaži aloe vere. To so dejstva. Tako so mi povedali.

Neka gospa mi je pred leti dejala, da je treba znati uživati v vseh malih stvareh, tudi v kozarcu vina. Spomnim se, kako mi je takrat razlagala, da mlade punce pijejo bela sladka vina. Ker nimajo še izoblikovanega svojega okusa. Zrele ženke, ki pa se na vino spoznajo, posegajo po močnih, trpkih rdečih vinih. Ko mi je razlagala te zakonitosti, sem jo gledala s čeljustjo na tleh, poglej jo, obvlada. No, danes se z njo ne strinjam v celoti.

Močna ženska, ki ve kaj pije, še vedno pije tisto, kar ji je dobro. Kar ji je všeč. Razlika med izkušenimi in neizkušenimi je samo v tem, da ena pije alkohol. Druge pa pijemo vino.

Kaj je bolj sexi od ženske, ki vstopi v lokal v visokih petah. Krilu in bluzi. Sedi sama in si samozavestno iz vinske karte naroči svoj kozarec. Rdeče. Zrelo, dobro uležano. 2011 letnik. Takrat je bilo dobro leto. Veliko sonca, ravno prav dežja. Grozdje je v jeseni odlično dozorelo. Kisline niso bile previsoke, prav tako ne sladkorji. Vse je bilo uravnoteženo. Vse se je poklopilo. Ta jing in jang v kozarcu pogleda, povoha, srkne v usta. V ustih ga zadrži dovolj dolgo, da obkroži vse njene brbončice in ji odpre vse okuse. Naposled ga le spravi v grlo. Uživa. Paše ji. Čista erotika.

Pa mi reci, če ne bi tej ženski naročil še enega kozarca? Ženska, ki se spozna na vino, se dragi moj spozna na vse. Jaz občudujem ženske, ki vejo kaj pijejo. Ki ne pijejo, da se napijejo. Ki pijejo za svoj užitek, za dušo. Vedo, katera sorta je v kozarcu, kakšen je bil letnik, ločijo med klasično in charmat penino. Ne pijejo biserov, niti ne čokoladnih vin. Ločijo suha vina od polsladkih. In nikoli ne rečejo da je vino kislo, ker je premalo sladko. Najpomembneje pa, kozarec držijo za pecelj. Za pecelj!

Ko vidim damo, elegantno intelektualko, ki ponosno prime svoj kozarec za telo, me prime da bi jo usekala okoli ušes. Zakaj veš vse, samo tega ne, kako se drži kozarec? Mogoče je pa pred dogodkom googlala in vpisala »Kako se pravilno drži kozarec za vino« in na prvi strani, ki ji jo je vrglo, našla napisano, citiram:« Prihaja čas praznovanj in mnogi se še vedno sprašujejo, kako pravilno držati kozarec z vinom. Preprosto dejstvo je, da … ga lahko držite kakorkoli želite. A če gre za pomemben dogodek in želite izpasti poznavalsko in uglajeno in ne želite negativne pozornosti, se boste držali pravil.« Pa si ti nor? Kdor je to pisal, je takoj drugi, ki ga bi usekala okoli ušes!

Naslednjič, ko boš hotela narediti vtis ali pa si samo privoščiti užitek tistih 5 minut, si naroči kozarec vina. Naj bo rdeče, kot tvoja kri. Temno, kot prvi pogled tvoje bodoče tašče, ko te bo zagledala. Sladko, kot njegov poljub na vratu, ki ga boš deležna zaradi tega kozarca. Trpko, kot življenje. Diši naj tako očarljivo, kot njegov parfum. Naj bo omamno, da ti omreži telo in opojno, da ti zapelje dušo. Uživaj. Ker ti bo pasalo.

Vir: Busy Blonde Blog

Polno zasedena blondinka, čistokrvna Belokranjka. S familijo, službo in podočnjaki na hrbtu. Prikrita hedonistka, ki klišejsko ljubi hrano, vino, modo in potovanja. Čisto zares in nezlagano pa obožuje svojo Belo krajino. Vsak petek si preberite njeno s sarkazmom in humorjem začinjeno razmišljanje o življenju povprečne družine v Beli krajini.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj