Na vsebino

Srečnega pa zdravega

Ste se zbudili v prvo jutro novega leta kot optimist ali pesimist?

Naj vprašam drugače. Ste si že kupili rokovnik za naslednje leto?

V začetku lanskega leta sem si ga nabavila. Delno, ker je bil lep, delno, ker sem obsedena z vso pisarniško ter pisalno opremo in delno, iz prepričanja, da bom leta 2020 res potrebovala rokovnik. Vedela sem, da se bom vrnila v službo, pa tudi otroci prinesejo nekaj časovno definiranih obveznosti, katere si moram nekam zapisati, sicer jih pozabim.

Osebno sem sicer mnenja, da bi leto 2020 lahko z vso pravico reklamirali in ga začeli pisati na novo. V tem primeru imam naprodaj en rokovnik v nerabljenem stanju, cena ugodna, kličite samo resni. Ampak, ne, pravijo, da bomo šli kar dalje in spomin na minulo leto raje zakopali nekam na dno omare, kot naredimo z ostalimi zgrešenimi nakupi, katerim ne želimo več pogledati v oči. (Še kdo tako dela? Ne? Okej.)

Na žalost nisem ena od naravno optimistično naravnanih sončnih ljudi (»A dej no, a res, nismo vedeli«) in za leto 2021 nimam nekega posebnega upanja. Če niste lastnik prodajalne s pripomočki za fitnes, je težko verjetno, da se bo vaše življenje drastično izboljšalo, ko se pomeče stare koledarje v star papir.

Res, res, RES si želim, da bi iskreno mislila, da bo »leto 2021 MOJE LETO«, ko bom za 100% izboljšala svoje življenje in sebe, ko bom drzna, razmišljala izven okvirjev in skakala na glavo iz cone udobja, kar mi bo prineslo same uspehe, ker mi Vesolje to privošči. No, lani sem sprejela eno samo drzno odločitev, ki je zahtevala jajca, živce in odrekanje in zdela se je prava. Namesto tega mi jo je razneslo v obraz kot breskov smoothie, če ga pustiš dva tedna v zatesnjenem kozarcu v hladilniku in nato kozarec odpreš. (Ne priporočam.)

Edino, kar imam v prihodnjem letu v planu, je vsak teden napisati nekaj o ničemer in, ko in če mi pride naproti kaj zanimivega, ukvarjati se z le-tem. In upam, da bom zadovoljna s takim obstojem.

Želim vam, da bi ob nastopu novega leta čutili optimizem, ljubezen, toplino in veselje. In želim, da se ne bi počutili bizarno, brezvezno in nesprejeto, če ničesar od naštetega ne čutite in boste kot jaz z nakupom rokovnika 2021 raje počakali, da vidimo, ali ga bomo sploh potrebovali. Tam nekje marca, aprila, jih bodo morda tudi že znižali.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj