Na vsebino

Občutek imam, ...

Občutki, ki nimajo imena, pa bi jih morali imeti

- Nekaj se ti zatakne med zobe. Nikakor nimaš priložnosti, da bi si to izkopal ven. Žokaš z jezikom, sesaš in delaš čudne frise, ker si želiš nadležni kos hrane izbrskati izmed zob. Prideš domov, privlečeš z dna predala zobno nitko in odstraniš moteči kos. Kar naenkrat ne veš, kaj naj bi počel jezik, ko se ne rabi ukvarjati s kosom hrane. Kaj sploh dela jezik, ko nima česa početi? Ali moja faca izgleda čudno, če dam jezik tako? Kako naj pospravim jezik, da ljudje ne bodo mislili, da se pačim?

- Občutek, ko si zvečer prelen ali preutrujen, da bi se stuširal in greš naravnost v posteljo, ampak ne moreš zaspati, ker se ti zdi, da se ti stopala lepijo na odejo, sam sebe vohaš bolj kot ponavadi in preveva te neprijeten občutek, da boš moral jutri zamenjati rjuhe, ker se bodo zaradi tvoje lenobe umazale do neuporabnosti.

- Občutek zadovoljstva, da se dogaja veliko zanimivih javnih prireditev in hkrati zavedanja, da se ti jih 99% ne bo dalo udeležiti. Imaš pa rad možnost.

- Ko nekaj časa z lahkoto, rutinsko in brez razmišljanja delaš neko stvar, potem pa kar naenkrat opaziš svoje roke in več ne dojemaš, kako si jih premikal, zakaj je bilo do zdaj tako enostavno, naenkrat nimaš pojma, kaj delaš, zakaj sploh imaš roke??? Halo, mi lahko kdo pomaga?!

- Ko si malo žalosten, malo slabe volje in malo napihnjen in malo bodičast in jezen na ves svet in ne, ne želiš si piti več vode ter iti na sprehod in se počutiti bolje, želiš jesti čipsaste stvari in zapraviti svoj težko prigarani denar za nekaj nepotrebnega in se počutiti slabo še naprej. Samo zato, ker privoščiš ljudem okoli sebe, da te morajo prenašati takega. Prav jim je! Pa bi se prej ukvarjali s tabo! Ha!

- Zavedanje, da postajaš pijan in si na točki, ko bi moral a) nehati piti, b) nekaj pojesti ali pa se obstaja velika možnost, da boš najkasneje jutri to obžaloval in hkrati veš, da boš vseeno raje pil dalje.

- Ugodje, ko kam greš in te ne preganja občutek, da bi moral biti doma ali občutek, da bi moral nekaj početi.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj