Na vsebino

Metlika je opij za ljudstvo (9)

Nič o nas brez nas

Tajna uspeha, genialna prevara -

Cigo je prepričal Slovenca, da ne obstaja.

Cigo je prepričal Dolenjca, da ma sovraga,

Rome tm iz geta in ne njega samga.*

Župani 11 občin jugovzhodne Slovenije, vključno z županjo in obema županoma belokranjskih občin, so pod vodstvom podgurskega župana Gregorja Macedonija na DZ naslovili pobudo za spremembo petih zakonov za reševanje romskih vprašanj. Po besedah novomeškega župana Macedonija predlagajo spremembe petih zakonov s področij, ki zadevajo romska vprašanja, s poudarkom za zaščiti romskih otrok. Predstavnikov obravnavane skupine ljudi seveda niso povabli zravn, ki pol se itak ne bi nč rešlo, bulje da to župani malo sami.

To sigurno ni predvolilno talanje bombončkov lokalnim nestrpnežom i unim, ki si nečejo priznat da so nestrpni. Nekarte tak govorit o naših županih!

Sej je res, da so župani po navadi koruptivni i namazani s fseh žavbah, nečejo nč delat, samo čejo poberat dnar od države. Dobro, poznam ja ene par normalnih županov, so moji prjatli, oni niso taki, te res delajo, samo drugi, drugi pa uhh…

Pa tudi če damo na stran to, da se župani glih na fsakih 5 let spomnejo reševat neke stvari i pihat na sentimentalno dušo vseh nas ksenofobov z demagogijo i populizmom; predlagane spremembe zakonov niso ni v rit niti mimo.

Prvo zato, ki že zdejšnja zakonodaja omogoča sankcioniranje prekrškov i kaznivih dejanj, kot je recimo nepooblaščeno streljanje izven strelišč - samo se policajom ne da baš. No da se jim, samo ne da se jim zares. Lažje je malo hašišare lovit okoli čoškof, dnevnica je ista.

Drugič zato, ki je bla večina predlaganih sprememb že fsej enkrat v državnem zboru, pa ni šlo čez, tak da so župani lahko prepričani, da ne bo niti zdejšnji parlament samo tako sprejel nove zakonodaje. Kaj je to opletanje s tujim kurcom po koprivah al prodavanje mud za bubrege?

Tretjič, predlagani zakoni so vsebinsko sporni. Prve tri predlagane spremembe urejajo socialni položaj vseh delafcov - razen če so mislli pisat posebne zakone, ki obravnavajo Rome, pol itak ne bo nikdr prešlo ustavne presoje, ki pri nas se diskriminirat ne sme. V bistvu gre pr prvem predlogu za zmanjšanje otroškega dodatka, če se mladostniki ne vpišejo redno v srednjo šolo. Pazte se osnovnošolci s slabšim šolskim uspehom, če ne dokončate osnovne do 15 leta! Pol ste samo breme državi i predvsem občini!

Pr drugem predlogu zakonodajne spremembe župani predlagajo, da če ma nekdo socialno pomoč i je dobu neke položnce od policije za prekrške, bo socialno dobival v naravi - zato ki od socialne ti ne morejo trgat preko izvršbe. Ki če dobiš malo hrane, kako cunjo i kis i olje, pol boš sigurno lahko v najkrajšem cajtu plačal fse kazni, ki si si jih nabral. Ki ne gre se za to, da te kazen izuči nego da te kaznuje!

Zadnja predlagana sprememba zakona preprečuje odraslim ljudim opravljat izpit za avto, če niso nardili fsaj sedem razredof osnovne šole i ob tem devet let obiskovali osnovno šulo. Znači fsi, ki so zaključli osemletko, nedaj bože, da zgubijo ispit, nikdr ga več ne bojo dobili, če bo županska obveljala. Jako premišljen predlog, sploh če vzememo v obzir dejstvo, da se še nikdr nihče na tem svetu ni fsel za volan brez izpita.

Za otroke gre, pravi podgurski župan Macedoni. Prvi dva predlogi se sicer tičejo otrok, ampak jim ne pomagajo, nego jih kaznujejo, če majo nevestne, neodgovorne al pa prevarantske starše. Sej so si sami krivi, kaj so si pa izbrali take starše.

Al taki so ti župani, spet pravim, ne fsi, i nism županofob, nego so trdorokci fsakič, ko je treba pred volitvah ljudim, ki so v slabem socialnem stanju pokazat na krivca v še slabšem socialnem stanju. Pol se pa po volitvah za pet let malo poskrijejo nazej f fotelje, dok ni spet treba si izborit petletno podaljšanje šihta.

Dejte me zdej, romofila i ciganoljubca.

*Mirko (podgurski reper) - Cigo, album: Mesto je mrtvo, 2014

Jaka Virant

Jaka Virant

Religija je opij za ljudstvo, zato se delomrznež, falirani študent, poklicni pravokator, skratka levičar po izobrazbi z diplomo iz sociologije in zgodovine na instituciji okuženi s kulturnim marksizmom, zadeva z Metliko. V prostem času se ukvarja z revizijo zgodovine, mitologijo sedanjosti in provokacijo na socialnih omrežjih.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj