Na vsebino

Kako malo potrebujemo, da se počutimo izredno dobro

Najboljši občutki se skrivajo v najpreprostejših stvareh

Ne glede na to, kako zelo smo si ljudje med seboj različni, si vsi želimo isto stvar. Ni pomembno, na katerem koncu planeta živimo, katerega spola smo, katere rase, niti kakšna je naša verska in spolna usmerjenost.

Vsem nam je skupno to, da se želimo počutiti dobro. Vse, kar v življenju počnemo, počnemo zato, da bi se počutili dobro. Nekateri se tega zavedajo bolj in drugi manj.

Kaj človek sploh rabi, da bi se počutil dobro?

Ljudje iščemo dobre občutke v različnih stvareh. Ko pa pomislimo, katere so osnovne stvari, ki jih potrebujemo za dobro počutje, vidimo, da jih ni tako zelo veliko. Da bi se počutili dobro, moramo biti siti in mora nam biti toplo.

Najboljši občutek izmed vseh občutkov

Ker smo ljudje čustvena bitja, dobre občutke iščemo pri drugih. Da bi se počutili resnično dobro, se moramo počutiti zaželene v družbi. Zavedati se moramo, da nismo sami in da so v našem življenju ljudje, na katere se lahko vedno zanesemo. Najboljši občutek izmed vseh občutkov, ki ga lahko nekdo doživi je, da ima rad in da se mu ljubezen vrača.

Imam vse, vendar se ne počutim dobro

Kadar se ne počutimo dobro, kljub temu, da imamo vse, to pomeni, da je nekaj narobe z našimi vrednotami. Takrat se moramo posvetiti sami sebi in ugotoviti, česa nam v življenju resnično primanjkuje. Morda si povzročamo težave, tam kjer jih ni.

Prav je, da od življenja pričakujemo več

Ne želim povedati, da se v življenju ne bi smeli gnati za izjemnimi dosežki. Prav je, da si želimo biti vedno boljši in da od življenja pričakujemo več. Kar želim povedati je, če ne znamo najti dobrih občutkov v situaciji, v kateri smo ta trenutek, jih ne bomo našli nikjer. Tudi če prejmemo Nobelovo nagrado, premagamo najvišji vrh sveta ali če postanemo milijarderji.

Ali lahko dobre občutke najdemo v materialnih stvareh?

Kadar si močno želimo nek izdelek, v bistvu ne hrepenimo po samem izdelku, ampak po občutkih, ki nam jih bo ta izdelek dal. Paziti moramo le, da so naši občutki pristni. Če si nekaj želimo samo zato, ker imajo to stvar vsi, nam ta stvar ne bo prinesla dobrih občutkov. Prej obratno.

Negativni vpliv materialnih stvari na naše počutje

Včasih nas zanese in kupimo nekaj, kar mislimo, da nam bo prineslo dobre občutke. Čez čas pa se lahko izkaže, da nam ta stvar jemlje pozornost od stvari, ki so resnično pomembne za dobro počutje. Čas, ki bi ga lahko porabili za sprostitev in druženje, porabimo za ohranjanje in vzdrževanje stvari, ki nimajo pozitivnega vpliva na kvaliteto našega življenja. Takrat postanemo sužnji svoje lastnine.

Naslednjič, ko boste kupovali kakšno stvar ali se lotevali projekta, se vprašajte, kako bo to vplivalo na vaše počutje. Če mislite, da se boste počutili bolje, če kupite nov telefon, ki ga ne potrebujete, vam lahko takoj povem, da se ne boste. Če boste vzeli telefon na obroke, pa bo imel ta telefon celo negativen vpliv na vaše počutje.

Podzavestni vpliv na naše počutje

Veliko stvari je takšnih, ki podzavestno vplivajo na naše počutje. Po mojem mnenju sta dva zelo pomembna faktorja: ambient, v katerem se zadržujemo in oblika produktov, ki jih uporabljamo. Zelo pomembno je, da so prostori urejeni tako, da se lahko v njih sprostimo in izdelki oblikovani tako, da so prijetni na oko in dotik.

Oblikujem dobre občutke

Glede na to, da se ukvarjam z oblikovanjem produktov in z notranjim oblikovanjem, se s svojimi izdelki vedno trudim ustvarjati dobre občutke. Ugotovil sem, da za ustvarjanje dobrih občutkov niso potrebne priznane blagovne znamke in dobre tehnične specifikacije. Za ustvarjanje dobrih občutkov je potrebno veliko pozornosti, premišljenosti in kreativnosti.

Če bi se radi v svojih bivalnih ali poslovnih prostorih počutili bolje, me kontaktirajte in pomagal vam bom ustvariti prostor, poln dobrih občutkov.

Če se ukvarjate z gostinstvom ali s turizmom, je prisotnost dobrih občutkov v prostoru še toliko bolj pomembna. Gosti se vedno podzavestno vračajo tam, kjer se počutijo dobro in zaželeno.

Vprašanje v razmislek

Za konec pa imam za vas eno vprašanje.

Katera je najbolj preprosta stvar, ki v vas vzbudi najboljše občutke?

Odgovor lahko vpišete v komentar.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj