Na vsebino

Kaj obleči na poroko, valeto ali birmo?

Pred nami so pomladni in poletni meseci, ali z drugimi besedami – sezona porok, birm, obhajil in valet. V zadnjih dneh so se naša življenja vsekakor postavila na glavo. Težko si je zamislit kakeršno koli slavje ali zabavo. Cel svet je obstal in ni znano kdaj se bodo naša življenja zopet vrnila v stare tire. Midve vsekakor upava, da čimprej!

Prepričani sva, da imaš tudi sama v tem letu kakšen poseben dogodek, ki se ga neizmerno veseliš. Bodisi je to poroka tvoje prijateljice, birma tvoje sestre ali karkoli podobnega. Vsako leto sva tudi sami povabljeni na vsaj eno od omenjenih priložnosti. In tudi letos je temu tako. Nano je doletela ta čast, da bo postala birmanska botra, jaz ( Klara ) pa se bom zabavala na prijateljičini poroki. Sama sem se udeležila že kar nekaj porok, od poroke v Toskani, do poroke v Indiji in seveda poroke v Sloveniji. In venomer sem pri tovrstih priložnostih poskušala strmeti k temu, da je moja obleka karseda udobna, lahkotna in, da jo lahko oblečem še kdaj ( z izjemo obleke za poroko v Indiji, ki je bila seveda tradicionale saree).

Kaj obleči za posbene priložnosti?

Katere barve so primerne?

Vse to bova poskušali zajeti v blogu, ki je pred tabo.

MODNA IN ELEGANTNA PRIČA ALI SVAKINJA

Pri iskanja prave obleke za poroko se moramo držati nekaterih preprostih pravil. In sicer:

  1. BELA barva je PREPOVEDANA.
  2. Ne smeš zasenčiti neveste.
  3. Obleka naj ne bo prekratka in dekolte naj ne bo preglobok.

Poroke se ponavadi odvijajo v pomladnih ali poletnih mesecih. Pri obleki ja zato pomembno, da je izdelana iz lahkotnega materiala. Pri izbiri barve pa se raje odločite za svetle barve, izogibajte se črnini in izredno vpadljivi rdeči barvi, saj si ne želimo neveste in vso pozornost preusmeriti na nas. Letošnje leto med barvami prevladujejo mint, marelična, roza in vijolična barva. Glede vzorcev pa svetujeva cvetlični vzorec, ki doda pridih romantičnosti, pa tudi z letos izredno modnim vzorcem POLKA pik ne boste zgrešile.

Nekatere neveste pa tudi same izražijo željo kako bi želele, da so oblečeni njihovi svati. Morda si izberejo določeno tematiko poroke, ali pa želijo, da so svatinje oblečene v določeno barvo. Vsekakor, če nevesta sama izrazi takšno željo jo velja poslušati, saj je nenazadnje to njen dan.

KAJ NAJ OBLEČEM ZA NA PRVO OBHAJILO ALI BIRMO?

Prvo obhajilo in birma sta dogodka, ki sta cerkveno obravana. Zato je tukaj pravilno, da smo pozorni na dolžino naše obleke ali krila. Paziti pa moramo tudi, da je naš dekolte primeren in, da naša ramena niso razgaljena. Tukaj se lahko odločimo za kostim, obeko ali pa krilo. Oblačila, kot so kavbojke, usnjene hlače, usnjena krila, pa naj ostanejo v naših omarah.

Če te je doletela čast in si bila izbrana za birmansko botro, ali pa če se boš dogodka udeležila, kot gostja te vabim, da pobrskaš po najinih SPLETNIH POLIČKAH in mogoče najdeš kakšen kos zase. Nana, ki se bo letošnje leto preizkusila v vlogi birmanske botre, se odloča med dvema različnima stiloma. Klasičen kostim, ki bi ga popestrila tako, da bi namesto temnih barv izbrala sončne pomladne barve. Ali pa se bo odločila za krilo A kroja in srajco.

ZA VSE BIRMANKE IN ‘VALETARKE’

Birma in valeta sta dogodka, ki si ju zapomnemo za celo življenje. Prehod iz osnovne v srednjo šolo. In edino pravilno je, da se takšne dogodke primerno proslavi. Dekleta rada sanjarimo o čudovitih oblekicah in gotovo sta ta dva dneva ena izmed tistih o katerih razmišljamo in si jih predstavljamo že kar nekaj časa prej. In popolna obleka je vsekakor pomemben del načrtovanja tega posebnega dne. Obleka za birmo ali valeto naj bo mladostna. Izogibaj se temnih barv in težkih materialov. Raje izberi nežne pastele, ki so primernejši tako letnemu času,kot tudi tvojim letom. Tudi, ko se boš odločala glede obutve, frizure in make-upa, imej v glavi misel, da si še mlada. Poudari svojo mladost tako, da se ne odločiš za preveč resen make-up videz. Tudi za vrtoglave pete bo v prihodnosti še dovolj priložnosti.

Drage dame, posebne priložnosti,kot so poroke, birme, valete nam popestrijo naš vsak dan in ostanejo v našem spominu do konca življenja. Zato je naša izbira obleke tako zelo pomembna, saj se tukaj velja osredotočiti tudi na to, kako udobna je in ne samo na to kako v njej izgledamo. Predlagava vam, da si izberete lahkotne obleke, ki dihajo, in v katerih vam ne bo problem preplesati celo noč. Do birm, valet, začetka poročne sezone, nas loči le še mesec, ali dva. Upava, da se stvari čimprej vrnejo v normalo in, da boste lahko že kmalu blestele, v izbrani obleki, na svoji posebni priložnosti.

Celoten BLOG si lahko prebereš TUKAJ.

Vir: Fiore
Klara & Nana

Klara & Nana

Klara & Nana

www.fiore.si

Sva Klara in Nana, sestri, za katere tisti, ki naju poznajo pravijo, da sva najbolj različni sestri na svetu in tisti, ki naju ne poznajo, nikakor ne morejo verjeti, da sva sestri. A nama se najpomembnejše zdi, da najine tako zelo različne poglede na stvari, svet, modo in ljudi združiva v nekaj kar bi nama prinašalo izjemno veselje ter strast.

FIORE je tako nastal kot vezna točka med nama. Točka, kjer stopiva skupaj in ustvariva nekaj najinega, ob podpori staršev, ki že 25 let uspešno vodita družinsko tekstilno podjetje in sta na naju prenesla ljubezen do oblačil.

Zagotavljamo Vam, da bo Fiore zagotovo ponujal za vsako od vas nekaj, v čemur se boste počutile lepe, ženstvene, sproščene, šik, elegantne in najpomembneje zadovoljne ter srečne.

Hvala, ker ste del najine zgodbe.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj