Na vsebino

Januarski modni nasveti

Leto se je obrnilo s svetlobno hitrostjo in že je tukaj modna napoved za pomlad in poletje 2021. Leto 2020 je bilo verjetno leto, za katerega smo vsi komaj čakali, da se konča. Leto, ko smo naša čudovita oblačila lahko občudovale le v omari in smo dneve po večini preživele v udobnih trenirkah. Gotovo leto, ki se nam bo za vedno zasidralo v naš spomin. Zato smo z veseljem vstopili v novo leto, ki pa zaenkrat še vedno deluje popolnoma enako. Spremembe pa so vsekakor na vidiku in upanje, da bomo zopet lahko brezskrbno paradirale naokoli v naših najljubših modnih kosih je zagotovo tukaj.

In po letu, ki je svet pretresel v vse smeri, so velike spremembe neizogibne. Ker moda pogosto odraža vsakodnevne izkušnje družbe, so bile prve predstavitve kolekcije pomlad / poletje 2021 virtualne in zasebne. Oblikovalcem je pandemija prinesla pavzo in čas za razmislek, nekateri so se gotovo znašli v krizi, medtem ko so drugi našli rdečo ni leta 2020 in so zgodbo popeljali sebi vprid. Glede oblačil stara pravila, ki ste jih poznali, ne veljajo več. Pojavili so se novi trendi, ki zahtevajo pravico biti del novega svetovnega reda.

Torej, če vas zanima katere barve bomo nosile in kakšni kroji bodo prevladovali vas lepo vabim k nadaljevanju tega bloga, ki sva ga pripravili za vas.

BARVE

Toplo sezono bodo zaznamovale močne barve, ki nam dvignejo energijo in nam narišejo nasmešek na obraz. Barve, kot so rumena, oranžna in rdeča bodo gotovo vodilne v letu 2021. Za tiste bolj nežne duše, ki pa imate rade bolj subtilne tone, pa boste lahko izbirale med čudovitimi pastelnimi barvami. Barva sivke, pastelna roza in modra bodo božale naše oči.

HLAČE S ŠIROKIMI HLAČNICAMI

Retro silhuete se vračajo in hlače s širokimi hlačnicami ali ‘na zvonec’ so med njimi, kar dokazujejo tudi modne navdušenke; videli pa smo jih tudi na modnih pistah za pomlad in poletje 2021, kjer so predstavili kavbojke na zvonec in klasične hlače, ki se spodaj širijo navzven. Mnogi modeli so tako dolgi, da se jih ob hoji vleče po tleh.

BALONASTI ROKAVI

Ko smo spomladi 2018 začeli opazovati trend napihnjenih rokavov, se je zdelo, da je to najnovejši must-have sezone. Od takrat je bil v toliko ponovitvah prenovljen in se je sezono za sezono nenehno vračal in postajal več kot le bežen trend. Od oblek, majic, pulovjerv, suknjičev, plaščev in še, in še. Letos so temu trendu dodali še več volumna in napihnjene rokave spremenili v balonaste.

ULIČNI STIL 90ih

Vrhunski modni oblikovalci, kot sta Louis Vuiton ali Chanel, so izpostavili maščevanje 90-ih na kolekciji pomlad-poletje 2021. Z neonskimi podzemnimi vplivi, pomešanimi s hip-hop elementi in oblačili iz jeansa. Opaziti je veliko oblačil potiskanih z logoti in 'grafiti'. Gotovo trend za vse, ki ste bolj pogumne in rade izstopate v množici ljudi.

NIZKI PAS

Neverjetno, ampak resnično! Nizki pas se vrača! Četudi verjamem, da bomo mnoge izmed nas potrebovale veliko čas, da ta trend zopet sprejmemo. Definitivno pa je to tudi eden izmed trendov, ki ne ustreza vsaki postavi, tako sama vedno posežem po višjem pasu, saj mi le ta optično podaljša noge. Pa ti? Ti bolj ustreza visoki ali nizki pas?

USNJE

Modna napoved za pomlad in poletje 2021 napoveduje vrintev usnja, ki vsakodnevno klasiko interpretira v dekadentne kose, vredne naložbe, od razkošnih midi oblek z napihnjenimi rokavi v do maxi krila A-kroja in prožnih, ter pajacev. Po zemeljskih odtenkih peska, kakija in čokolade v letu 2020 je usnje spet v svoji najbolj klasični črni barvi in se razlikuje od lažjih bombažev in barvitih odtenkov, s katerimi bomo sicer polnili naše nove sezonske garderobe. Zahvaljujoč množici kosov, ki so že v ponudbi, še nikoli ni bilo lažje začeti - poiščite uporabna oblačila, kot so srajce, midi obleke in ohlapni jopiči, ter jih združite s preprostimi majicami in puloverji z dolgimi rokavi, da popestrite vsakdanji slog.

SLEDITI MODNI TRENDOM ALI NE?

Tako, to je nekaj modnih smernic za leto 2021. Pa to pomeni, da moramo sedaj popolnoma predelati našo garderobo in zamenjati vsa oblačila? Seveda, da ne. Modni trendi so tukaj, da nam dajo navdih in inspiracijo pri stiliranju naših oblačil. In seveda vsak modni trend ne paše vsem. Zato je pomembno najti svoj osebni stil, ki ga z leti s pomočjo modnih trendov le nadgrajuješ. Izrednega pomena je, da se same v naših oblačilih počutimo udobno in samozavestno. In nič ne pomeni če je kos po zadnji modi, če se mi v njem ne počutimo dobro.

Vir: Fiore
Klara & Nana

Klara & Nana

Klara & Nana

www.fiore.si

Sva Klara in Nana, sestri, za katere tisti, ki naju poznajo pravijo, da sva najbolj različni sestri na svetu in tisti, ki naju ne poznajo, nikakor ne morejo verjeti, da sva sestri. A nama se najpomembnejše zdi, da najine tako zelo različne poglede na stvari, svet, modo in ljudi združiva v nekaj kar bi nama prinašalo izjemno veselje ter strast.

FIORE je tako nastal kot vezna točka med nama. Točka, kjer stopiva skupaj in ustvariva nekaj najinega, ob podpori staršev, ki že 25 let uspešno vodita družinsko tekstilno podjetje in sta na naju prenesla ljubezen do oblačil.

Zagotavljamo Vam, da bo Fiore zagotovo ponujal za vsako od vas nekaj, v čemur se boste počutile lepe, ženstvene, sproščene, šik, elegantne in najpomembneje zadovoljne ter srečne.

Hvala, ker ste del najine zgodbe.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj