Na vsebino

Če bi danes kupoval motocikel, bi kupil…

Iz naslova lahko sklepate, da ta trenutek ne kupujem motocikla, vendar pa si ga močno želim. Vem, da bo enkrat v prihodnosti prišlo tudi to na vrsto, ampak ne še danes. Moj oče je vedno govoril:” Ko bom velik, bom imel motor.” V mlajših letih nisem razumel, kaj je želel s tem povedati, saj je že zdavnaj nehal rasti. Očitno še nisem bil dovolj velik, da bi razumel. Danes točno vem, kaj je imel takrat v mislih in na nek način sem podedoval ta njegov rek.

Kateri motocikel pa bom kupil, ko bom velik. Tega ne morem vedeti, saj ne vem na kakšen način se bodo do takrat spremenili motocikli in tudi ne vem na kakšen način se bom spremenil jaz ter stvari, ki jih od motocikla pričakujem.

Vem pa točno kateri motocikel bi kupil, če bi motocikel kupoval danes. Brez kakršnegakoli dvoma, bi to bil Triumph Bonneville T120 Black. Kljub temu, da sem velik ljubitelj starodobnikov, je modelno leto motocikla o katerem govorim 2016. Rad imam klasične oblike motociklov in Triumph Bonneville ima najbolj klasično obliko izmed vseh novih motociklov na trgu. To je brezčasen motocikel, ki je lep danes in bo lep tudi čez 10, 20, 30 ali 100 let.

Oblika pa ni edina stvar, ki me pri tem motociklu prepriča. Prepriča me tudi njegova zgodovina. Začetki Triumph motociklov segajo v sam začetek motociklizma in njihov model Bonneville se je prvič pojavil že leta 1959.

Pravzaprav pa imam tudi en kratek seznam stvari, ki jih mora izpolnjevati motocikel, da bi bil primeren zame in Triumph Bonneville izpolnjuje prav vse točke na tem seznamu. Prva in najpomembnejša stvar je prednja luč motocikla. Če ta ni okrogla, me motocikel ne zanima. In to govorim o pravilnem krogu, brez kakršnihkoli deformacij. Druga najbolj pomembna stvar so valji. Motocikel ne sme imeti nič več in nič manj kot 2 valja. Tretja najbolj pomembna stvar je količina plastike, ki jo vsebuje motocikel. Manj kot je na motociklu plastike, višje bo rangiran na moji lestvici. Četrta najbolj pomembna stvar, pa je poreklo motocikla. Načeloma imam najraje evropske blagovne znamke motociklov, sledijo jim japonske in ameriške.

V lanskem letu sem dobil priložnost preizkusiti motocikel o katerem govorim in tukaj si lahko pogledate kratek video moje testne vožnje. Motocikel ne samo, da dobro izgleda, ampak se tako tudi pelje. Iskreno lahko povem, da trenutno ni novega motocikla, ki bi ga imel raje kot tega in ni motocikla, ki bi lahko bolje izpolnjeval moja pričakovanja.

Vožnja s Triumphom Bonneville T120 je zelo mehka, sproščujoča in daje neizmeren občutek svobode. Na razpolago je ogromno moči in navora in le nebo je meja. Morda nekoliko dramatiziram, ampak vožnja in položaj na motorju sta za moje pojme res odlična.

Sicer pa v letošnjem oktobru Triumph napoveduje prihod novega Scramblerja 1200. Ta motocikel bi pa morda lahko bil resen kandidat, da iz prvega mesta moje lestvice, izpodrine Bonnevilla. Scrambler ima pravtako klasično obliko motocikla in od Bonnevile se razlikuje po tem, da je prilagojen za vožnjo po neasvaltiranih poteh. To pomeni, da je njegova uporaba še bolj vsestranska in da je občutek svobode na motocilku še toliko večji.

Zdaj je le vprašanje časa, kdaj bom dovolj velik, da si bom lahko kupil motocikel. Glede na to, da sva s partnerko pred kratkim kupila otroški voziček, bo moral motocikel še nekaj časa počakati. Vprašanje pa je tudi, če bom takrat v motociklu iskal iste stvari, kot jih iščem danes. Kdo ve, morda pa bom na koncu kupil skuterja z zvočniki.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj