Na vsebino

Blog post

V preteklem tednu sem sprejela polno odločitev. Čas bo pokazal, za kakšne se bodo izkazale, zaenkrat šta je, tu je.

Začnimo z bolj banalnimi. Novo frizuro imam. Prej sem si lase umivala 10 minut in oblikovala 15 sekund, zdaj pa jih umijem v 15 sekundah in nato 10 minut postavljam na mesto. Ne bom lagala, malo me piha okoli ušes in tistih par las, ki so postali brezbarvni, se več ne more baš skriti, ampak vseeno me je sprememba osrečila.

Pravim, da je bila odločitev banalna, ampak odločitve o frizurah niso nikoli čisto banalne, drugače se ne bi moški držali svojega frizerja kot klop po dvajset let in jaz bi spala normalno tri noči preden sem naročena, pa ne. A moja frizerka je majster in ta odločitev se zaenkrat zdi prava.

V tem bliskovitem vrtenju petkov se je na koledarju pokazala pepelnična sreda in začetek posta. Spet se bom letos TRUDILA odpovedati sladkarijam. Tako, zdaj je dovolj javno, da se bom morala res potruditi. Spodbujam vas, da me vsakič, ko se vidimo, vprašate, kako mi gre kaj post. Če vas bom nazaj nesramno nalajala, pomeni, da mi uspeva. Enostavno se je odpovedati sladkarijam, ko te dva dni zapored boli trebuh od krofov, kako pa bo po dveh tednih, ko se mi bo zazdelo, da si zaslužim kakšno majhno nagrado za trud, je pač druga zgodba.

Seveda naj post z verskega vidika ne bi bil samo izgovor za hujšanje, to mi je jasno, ampak vseh svojih globokih samorefleksij vendar ne morem deliti z vsem širnim bralstvom.

Sprejela sem izziv, ki sem si ga postavila v zvezi z razvojem svoje kariere (in ko rečem razvojem, mislim bolj začetkom, a ne), več o tem vam bom lahko povedala prihodnjič. Prepričana sem, da bo iz tega nastala zabavna zgodba, ki jo bom še leta premlevala s soudeležencem, ki je tokrat moj brat. Ima 20 let, 0 otrok in presenetljivo uporabne nasvete o vzgoji, ki jih preizkuša na mojih Otrocih, ko jih posodim starim staršem za počitnice. Že zdaj je nekoliko zabavno, pa se še niti začelo ni. He he.

Zdaj, ko ste totalno zainteresirani, v katero smer se bo poslej odvijalo moje življenje z novo frizuro in brez cukra, vam maham za ta teden. Držite se ukrepov še naprej, da bom lahko vozila deco v vrtec in šolo, prosim, hvala, lep pozdrav.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj