Na vsebino

100

Ali veš, da je danes blog Nezaslišana stotič objavljen na Radiu Odeon?

Lepo pozdravljeni moji čitalci, ki vsak teden čakate, da vam bo povprečna belokranjska mati večinoma predšolskih otrok povedala, kaj se ji je v preteklem tednu zanimivega zgodilo.

Ne vem, če ste opazili, ampak v bistvu se mi še nikdar ni (aja, enkrat vmes sem rodila, tisto je bil en tak event), sicer pa sem mnenja, da ljudje berejo moj blog v glavnem zaradi mojega neodoljivega šarma in ne toliko, ker bi si želeli živeti moje razburljivo življenje. Predvidevam.

[Tistim, ki pridete na moj blog po drugih kanalih in ne veste o čem govorim, priporočam en krog po portalu Radio Odeon.]

Tisti, ki berete ta skropucala že dlje (vaša moč volje je izjemna, vsakemu od vas napišem priporočilno pismo, samo recite) tudi veste, da se že od 81. bloga naprej divje smilim sama sebi, ker sem brez službe, ne najdem druge in me podnevi in ponoči tarejo skrbi in bolijo prazni žepi.

Z veseljem vam sporočam, da od tega tedna naprej zaključujem z jamranjem na področju nezaposlenosti. K temu, da je bila moja prijava uspešna, je v največji meri botrovalo, da sem delavna, spretna, skromna in v vseh pogledih enkratna oseba, pa še izpit za viličar imam. Zdaj bom najbrž začela z jamranjem, da moram zgodaj vstajati in prevoziti osemdeset kilometrov na dan, ampak ne jemljite me preveč resno, ker sem v resnici zelo srečna, vesela in hvaležna.

Danes bi mi torej po vseh pravilih pripadalo nazdravljanje s penino. Pa ne bom. Ne, ker bi imela moralne zadržke ali bila v fazi »moje telo je svetišče« (morda svetišče kruha). Temveč zato, ker sem se spomnila na penino ob pol sedmih zvečer in nekako mi ni filing odvleči treh otrok sama v špar eno uro pred zaprtjem in kupiti zgolj in samo alkohol. Ljudje bi dobili kakšne zamisli, ki bi bile seveda povsem napačne.

Na tej točki bom zaključila današnje razglabljanje, ker moram obešati perilo, ampak zagotavljam vam, da ga bom obešala nadvse zmagoslavno in praznično.

Vir: https://www.facebook.com/nezaslisana/

Nezaslišana je ženska na sebi lasten, nefiltriran način, a z neskončno ljubeznijo in veliko humorja, ki je za to vse nujen. Obožuje besede v našem in v tujih jezikih, če pa ji kakšna manjka, si jo kar sama izmisli. Poganjajo jo dobre knjige, smeh, močna kava, želja po ustvarjanju in po dogodivščinah z možem in dvema otrokoma – v pričakovanju tretjega. Želi povedati tako kot je v resnici – razen, če se da narediti bolj smešno.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj