Na vsebino

Tina Šutej v boj za medalji tako na EP kot na OI

Foto: Peter Kastelic/AZS
Foto: Peter Kastelic/AZS

Med četverico Slovencev, ki bo v petek v Dohi nastopila na atletski diamantni ligi, bo tudi dobitnica štirih odličij na velikih tekmah v zadnjih treh letih v skoku s palico Tina Šutej.

Šutej je v zadnjih letih v samem svetovnem vrhu, vendar pa je morala dvoransko SP marca v Glasgowu izpustiti zaradi poškodbe. "Tetiva je sedaj v redu, včasih še malo čutim bolečine, ampak vsi treningi potekajo normalno. Pri gimnastiki se izogibam parterja, ne delam saltov ali premetov, da se težava s tetivo ne bi ponovila. Normalno pa sem skakala s palico iz polnega zaleta," je o zadnjih treningih povedala Šutej.

V Dohi bo prvič letos skakala na prostem, v Celju je zaradi prenove stadiona trenirala le v dvorani. Ni ji žal, da je izpustila marčevsko SP. "Lahko bi se še bolj poškodovala in bi si otežila olimpijsko sezono. Tudi pričakovanja bi bila manjša, vprašanje, kako se bi tekma izšla in bi bila lahko razočarana, želim si le najvišjih mest. Poleg daljše rehabilitacije bi lahko sledila še psihična nestabilnost v marcu in aprilu, tema možnima razpletoma sem se izognila."

Njena glavna cilja sta boj za medalji tako na EP kot na OI. "Se bom pa najprej osredotočila na EP, o OI še ne razmišljam veliko. Tudi v Rimu bo pomembna tekma, uspešen nastop tam bi mi dal še večji zagon za Pariz. Možno bo doseči tudi dva tekmovalna vrhunca, med prvenstvoma sta dva meseca."

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj