Na vsebino

Keyti in Žan z zmagama na Madžarskem

V soboto je v kraju Gyál v predmestju Budimpešte, potekalo mednarodno tekmovanje v tajskem boksu-muaythai ''XIII Spartan Muaythai Cup", na katerem je nastopilo več kot 246 tekmovalcev iz sedmih držav.

Črnomaljski klub Muay Thai Gym Gladiator sta zastopala 11-letna Keyti Zupanc in Žan Ilc, ki se je boril v članski kategoriji.

Keyti Zupanc je nastopila v kategoriji do 54 kilogramov. Izjemno talentirana, komaj 11-letna Keyti, stopa po stopinjah svojega brata Sebastiana, ki si želi letos priboriti vstopnico za svetovno mladinsko prvenstvo. Čeprav je bila to šele njena tretja borba, je v ringu pokazala srčnost in pogum, ki sta jo pripeljali do zmage nad domačinko Laso Luca (Hatvani Thaibox SE gym). Tako je osvojila svoj prvi pokal.

Žan Ilc je nastopil v članski kategoriji do 63,5 kilogramov. V prvem dvoboju je slavil s 3:0 proti izkušenemu domačinu Tamasu Sefferju, ki je veljal za favorita. V finalu pa je dominiral v vseh segmentih borbe nad madžarskim predstavnikom Gaborjem Oscagjem in si prislužil pokal z nazivom najboljšega v omenjeni kategoriji.

"Mi smo pripravljeni na odhod na svetovno prvenstvo, ki se bo odvilo v Bangkoku na Tajskem. Forma tekmovalcev raste, a do septembra bo še kar nekaj testnih preizkušenj v ringu," sta povedala oba trenerja Iztok Vorkapić in Petrit Izairi, ki je tudi selektor mladinske reprezentance.

Vir: Scorpion gym

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj