Na vsebino

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa (27. 11. 2020)

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

korakamo proti prazničnim dnem, december je pred vrati. Verjamem, da se veselimo toplih, prijetnih večerov v krogu svojih najbližjih in praznovanja božično-novoletnega časa. Vsekakor pa bomo letos praznovali drugače, v ožjih družinskih krogih ob upoštevanju vseh ukrepov za preprečitev širjenja korona virusa.

Preteklo soboto so člani PGD Črnomelj pri Domu starejših občanov Črnomelj postavili šotore civilne zaščite, ki služijo, da je prehod med posameznimi conami, ki jih imajo organizirane, pokrit. Hvala gasilcem, DSO pa želim uspešen boj še naprej. Z vami smo v mislih in pomagamo kolikor je v teh časih mogoče.

Okužba se je v zadnjih dneh razširila na več koncev po občini, v samo dveh dneh smo zabeležili skupaj 37 novih primerov okužbe in število aktivno okuženih oseb je naraslo na 110. Izrazitega žarišča nimamo, imamo pa veliko lokacij z manjšim številom okuženih. Takšna situacija je še posebej neugodna, saj vsaka od teh lokacij predstavlja potencialno večje žarišče. Kot vidimo kljub temu, da se vsi trudimo za zmanjšanje števila okuženih v občini, vsaka sprostitev ali najmanjša odstopanja od upoštevanja veljavnih ukrepov, hitro pripeljejo do novega povečanja števila okuženih. Prosim vse občane, da se vedejo odgovorno do sebe, svojih bližjih, in predvsem do tistih, ki jih takšna okužba lahko najbolj prizadene – starejših.

Vem, da so časi težki in so nam odvzeli tisto kar nam največ pomeni - stike in bližino sočloveka. Marsikdo se je zaradi tega že znašel tudi v psihični stiski, zato smo na spletni strani občine Črnomelj objavili telefonske številke, kjer lahko dobite ustrezno psihološko pomoč. Telefonske številke dobite na naslednji povezavi: https://bit.ly/3mfujSf

Spoštovani, pazite nase in svoje najbližje, upoštevajte ukrepe in ostanite zdravi.

Do naslednjič.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj