Na vsebino

Zdrava kulinarika med zimskimi počitnicami v Semiču

Kljub temu, da je začetek počitnic zaznamoval pust, mastnih ust, so učenci 9. razredov na OŠ Belokranjskega odreda Semič dva dneva preživeli ob spoznavanju in okušanju zdravih dobrot. Spoznali in ustvarili smo 17 različnih jedi, v katerih smo nekatera tradicionalna in manj zdrava živila zamenjali s tistimi, ki slovijo kot bolj zdrava. Uporabili smo polnozrnato moko, rjavi sladkor, agavin sirup, kokosovo in olivno olje, oreščke, stročnice in seveda veliko zelenjave in sadja.

Vse pripravljeno smo tudi poskusili in si naredili zapiske s komentarji na jedi ter predloge njihovih morebitnih izboljšav. Pojedli pa smo skoraj vse, kar pomeni, da je zdrava hrana lahko dobra in ne samo nujen korak k bolj zdravemu življenju.

Na podlagi preizkušenih receptov bomo v kratkem izdali knjižico in jo v zameno za prostovoljne prispevke ponudili vsem, ki bi radi jedli bolj kakovostno, pa ne veste, kje začeti. Izkupiček bo namenjen kritju stroškov izleta na Dunaj.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj