Na vsebino

Zaradi izrednih razmer pozivajo k strpnosti

ZD Metlika
ZD Metlika

Zaradi naraščajočega števila covidnih bolnikov so bolnišnice vse bolj obremenjene, zato se pripravljajo na odpiranje maksimalnih kapacitet. Glavna ovira pa niso postelje, niti prostor, ampak pomanjkanje kadra. Na poziv zdravstvenega ministra Poklukarja so se za pomoč covidnim bolnišnicam že odzvali v zdravstvenih domovih, psihiatričnih bolnišnicah, specialnih bolnišnicah, porodnišnicah in izobraževalnih ustanovah, med njimi so se odzvale zdravstvene šole in obe medicinski fakulteti. Z naraščanjem števila covidnih bolnikov in premeščanjem zdravstvenih kadrov na covidne oddelke posledično trpi redni program, preventivne dejavnosti pa so večinoma ustavljene.

Na izredne razmere v zdravstvenem sistemu opozarjajo tudi v Zdravstvenem domu (ZD) Metlika, kjer apelirajo na upoštevanje vseh navodil in ukrepov ter pozivajo k strpnosti. »Zaradi kadrovskega izpada delujejo dejavnosti družinske medicine in zobozdravstva z močno omejenimi zmogljivostmi, delovanje preventivne dejavnosti pa je začasno prekinjeno. Ambulante so močno obremenjene tudi zaradi izredno velikega števila telefonskih klicev in izjemno povečanega števila bolnikov s sumom na covid-19,« so zapisali na spletni strani ZD Metlika.

Testiranje na covid-19 s hitrimi testi sicer v ZD Metlika poteka od ponedeljka do srede med 8. in 9. uro, ob četrtkih pa med 14. in 15.30 uro. Termini po 9. uri so namenjeni izključno testiranju PCR.

Cepljenje proti covidu-19 v Metliki izvajajo od ponedeljka do petka med 7.30 in 15. uro.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj