Na vsebino

Zaključna regijska prireditev natečaja Evropa v šoli

Za čudovit uvod v zaključno regijsko prireditev natečaja Evropa v šoli, ki je potekala včeraj v KC Semič, so poskrbeli učenci OŠ Mirana Jarca s folklornim nastopom. Polno dvorano otrok, njihovih staršev, mentorjev so nagovorili predsednica Društva prijateljev mladine Metlika Alenka Muc, Majda Struc, predsednica Nacionalnega odbora natečaja Evropa v šoli, Bojan Jakša, podžupan Občine Semič in Nataša Barba Adlešič iz Ministrstva za zunanje zadeve RS.
V nadaljevanju programa so se predstavile vse belokranjske šole s plesnimi, pevskimi, glasbeni točkami in recitacijo. Vladimira Škof, koordinatorica Evrope v šoli za Belo krajino, pa je vsem udeležencem natečaja podelila priznanja. Letos je ustvarjalo kar 233 mladih iz belokranjske regije, s katerimi je sodelovalo 74 mentorjev, na likovnem, literarnem, fotografskem, video in povezovalnem natečaju.

Mladi iz OŠ Semič, Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole iz Novega mesta in Srednje šole za fotografijo in oblikovanje iz Ljubljane so v sklopu povezovalnega natečaja ustvarili sceno, ki je krasila oder, predstavljala pa je cilje trajnostnega razvoja. Mentorica Vlasta Henigsman je z učenci pripravila razstavo likovnih in fotografskih del v preddverju KC.
Udeleženci natečaja so letos ustvarjali na temo, ki jim je bila pisana na kožo: Ustvarimo boljši jutri. S svojimi deli so prepričljivo dokazali, da jim ni vseeno, kako bodo živeli v prihodnosti.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj