Na vsebino

Zaključek prenove dementnega oddelka se je zamaknil

Od aprila poteka prenova podstrešnih prostorov dislocirane enote za demenco Doma starejših občanov (DSO) Metlika, s katero bodo pridobili 24 namestitvenih mest, v dveh enotah po 12 stanovalcev. Skupno bo tako prostora za 84 stanovalcev, trenutno jih je 60.

Dela bi morala biti po prvotnem načrtu zaključena konec septembra, a se je izvedba zaradi težav pri dobavi materiala nekoliko zamaknila. Zaključek del je tako sedaj po besedah direktorice doma Ivice Lozar predviden v prvih dneh oktobra.

Z naložbo bodo preuredili približno 830 kvadratnih metrov večnamenskih površin, dogradili 55 kvadratnih metrov terase in stopnišč na podstrešju ter preuredili 40 kvadratov v pritličju. Za boljše delovanje enote bo poskrbelo tudi dodatno vgrajeno zunanje dvigalo. Vrednost preureditve enote za demenco znaša nekaj manj kot 1,6 milijona evrov, od tega bo dobrih 200 tisočakov prispeval DSO Metlika, ostalo pa država.

Po prenovi enote za demenco čaka DSO Metlika še obnova prostorov na Mestnem trgu. V oktobru bodo pričeli s selitvijo stanovalcev iz Mestnega trga, pri čemer bo 30 stanovalcev premeščenih v stavbo Komende ob matičnem domu, ostale pa bodo razporedili v enoto za demenco. Stanovalci, ki imajo to možnost in jim zdravstveno stanje to dopušča, se bodo v času večjih del lahko umaknili tudi v domače okolje.

Preureditev prostorov na Mestnem trgu bodo začeli v novembru, dela pa bodo predvidoma zaključena julija prihodnje leto, ko se bodo stanovalci lahko vrnili v prenovljene prostore.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj