Na vsebino

V Črnomlju še drugo cepljenje brez naročanja

V Sloveniji bo po napovedih od danes mogoče izbirati vrsto cepiva proti covidu 19, saj je cepiva dovolj. Vsi, ki še niso bili cepljeni, se bodo lahko cepili s cepivom enega od štirih proizvajalcev – Moderna, Pfizer in Biontech, AstraZeneca in Johnson & Johnson. Ključni cilj je namreč doseči tak delež precepljenosti, da bo ne samo poleti, ampak tudi jeseni omogočeno normalno življenje.

Po državi se medtem nadaljujejo cepljenja brez naročanja. V Zdravstvenem domu Črnomelj bodo v sredo, 23. junija, med 8. in 14. uro, organizirali še drugo množično cepljenje proti covid-19 brez naročanja. Tokrat bodo cepili s cepivom Janssen, proizvajalca Johnson & Johnson. Cepljenje bo potekalo v novem prizidku ZD Črnomelj (spodaj), zanj se ni potrebno naročiti, s seboj pa prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Prvega množičnega cepljenja brez naročanja, ki so ga v ZD Črnomelj izvedli minuli petek, se je udeležilo vsega 9 ljudi, pripravljenih pa so imeli 1000 odmerkov cepiva AstraZeneca. Cepljenje brez naročanja so minulo soboto izvedli tudi v ZD Metlika, kjer so cepili s cepivoma AstraZeneca in Janssen.

Mobilne enote za cepljenje?

Vlada sicer načrtuje organizacijo mobilnih enot za cepljenje, ki jih bodo po besedah nacionalnega koordinatorja za logistični del akcije množičnega cepljenja proti covidu 19 Jelka Kacina organizirali tam, kjer se zbira veliko ljudi. Po današnji dopisni seji vlade pa bo predvidoma znano, kdaj in kje bodo mobilne enote na voljo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj