Na vsebino

Praznovanje z ugankami, pravljicami in pesmicami

Tudi v naši knjižnici smo se pridružili praznovanju svetovnega dne in noči knjige (23. 4. 2024) ter za otroke pripravili pravljični večer s pestrim programom. Na začetku sta se nam predstavili avtorica Nežka Kukec in ilustratorka Jadranka Završnik iz Kranja z mačjimi pravljicami iz slikanice Tri po mačje in z novopečenimi Ugankami pregnankami. Pripravili sta nam pravljično-ugankarski program obogaten z igranjem na kitaro in petjem. Nežka rada ustvarja, knjige so sad njene velike ljubezni do živali, neizmernega veselja do pesnjenja in rimarij in večne želje po ohranjanju otroškosti v ljudeh in navdušenja nad otroškim svetom. Jadranka je avtorica čudovitih ilustracij, s katerimi smo se podali na vznemirljivo zabavno mačje potovanje in v skrivnostni svet ugank, tudi s pomočjo butaja.

V nadaljevanju programa smo knjižničarke Jožica Žunič, Daniela Žunič in Breda Kočevar pripravile delavnico izdelovanja muck, odmor z večernim prigrizkom in mačjo pravljico za lahko noč v pravljični sobi.

Otroci so uživali in v dvournem programu pozabili na ekrane, ki nas v današnjem čas preveč zaposlujejo. Sami, brez staršev, so doživeli čar knjižnice na drugačen način. Pristen stik, dobre knjige, srečanje s simpatičnima avtoricama knjig, delavnica in druženje ob kvalitetnem programu jih je prav gotovo navdušilo za branje knjig in obiskovanje knjižnice.

Zahvaljujemo se vsem staršem, ki ste svoje otroke pripeljali na dogodek, prav tako se zahvaljujemo ravnateljici Klavdiji Žalec Štrekellj in knjižničarki Tini Kunič iz OŠ Milke Šobar - Nataše Črnomelj, da sta svojim učencem omogočili prihod na pravljično praznovanje.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj