Na vsebino

Svetovni dan civilne zaščite

V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju je bila danes osrednja slovesnost ob dnevu Civilne zaščite. Na slovesnosti so posameznikom in organizacijam za zasluge pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti na nesreče, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč izročili priznanja Civilne zaščite. Slavnostni govornik je bil predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec.

Komisija za priznanja in nagrade s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami je letos potrdila skupaj 264 predlogov za priznanja Civilne zaščite. Na osrednji slovesnosti je bilo podeljenih deset bronastih, trinajst srebrnih in enajst zlatih priznanj ter pet plaket. Kipec Civilne zaščite za življenjsko delo je letos prejela Jamarska reševalna služba (JRS). Preostala priznanja Civilne zaščite bodo podelili na trinajstih regijskih prireditvah po Sloveniji.

Dobitnika priznanj ob dnevu Civilne zaščite na Brdu pri Kranju sta tudi Belokranjca.

Srebrni znak je prejel Jože Vrščaj, zlati znak pa Peter Šneljer. Čestitke!

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj