Na vsebino

Sredstva za Gače bodo, za sneg se še ne ve

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

Gače so edino večje smučišče na Jugovzhodu Slovenije in kot take pomemben športno infrastrukturni objekt v javnem interesu. Smučišče na nadmorski višini od 700 do 965 metrov je zaradi vse pogostejših zim brez naravnega snega, še toliko bolj ranljivo, zato je pomoč lokalnih skupnosti ključna za izvedbo zimske sezone.

Podobno kot v lanskem letu, bodo tudi letos vse tri belokranjske občine in Mestna občina Novo mesto v svojih proračunih zagotovile sredstva za sofinanciranje obratovanja in vzdrževanja žičniških naprav na smučišču na Gačah.

Med občinami Črnomelj, Metlika in Mestno občino Novo mesto je dogovorjeno, da vsaka občina nameni po 15.000 evrov, občina Semič pa bo, glede na to, da se smučišče nahaja na njenem območju, zagotovila 20.000 evrov. V Semiču bodo tako skupno za namen sofinanciranja obratovanja in vzdrževanja žičniških naprav na smučišču v letošnjem proračunu namenili 65.000 evrov. V naslednjem rebalansu proračuna pa bodo upoštevali tudi prihodek s strani občin v višini 45 tisočakov. Sredstva bodo razdeljena na osnovi javnega razpisa, ki ga bo izvedla semiška občina.

Na Gačah sicer podobno kot v večini smučarskih centrov, zadnji dve leti vse bolj stavijo na veliko bolj predvidljivo poletno sezono, ki marsikateremu slovenskemu smučišču že prinaša celo več prihodkov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj