Na vsebino

Drugačne pravljice tokrat o Beli krajini in pomenu varovanju okolja

Na tokratnih mesečnih srečanjih smo s posameznimi skupinami izpeljali kviz, katerega namen je bil, da preverimo kaj vse so se v letošnjem letu naučili oz. kaj so spoznali o naši prelepi deželi Beli krajini. Pogovarjali smo se ljudskih običajih, o pomembnih Belokranjcih, belokranjski hrani, glasbi, spoznali kulturne ustanove, šole, turistične znamenitosti. Ugotovili smo, da našo deželo zelo dobro poznajo in bi znali turistu predstaviti svoj kraj ter mu predstaviti njegove značilnosti in posebnosti.

Z učenci iz OŠ Milke Šobar Nataše ter z uporabniki iz enote Lunca, pa smo srečanje posvetili našemu planetu Zemlji, ki v aprilu praznuje svoj dan. 22. april je namreč po celem svetu razglašen kot Svetovni dan Zemlje in je namenjen ozaveščanju za skrb in varovanje našega okolja. Pogovarjali smo se kako in na kakšen način sami prispevamo k temu, da ohranjamo naše okolje čisto. Kajti le tako se bomo v njem tudi dobro počutili in Zemlja nam bo hvaležna. Prisluhnili smo tudi poučni zgodbi z naslovom Najlepši kraj, ki govori o tem, kakšen odnos imamo ljudje do narave. Čisto vsak izmed nas bi se mogel zavedati, da je soodgovoren za okolje in naravo v kateri biva.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj