Na vsebino

Šola v naravi v Radencih

Z učenci PPVI 5 in 6 smo odšli v šolo v naravi v Radence. Tam smo bili od 24. do 26. 9. 2015. Kljub slabemu vremenu smo imeli veliko aktivnosti in smo se zelo zabavali.

Odšli smo v četrtek takoj po pouku. Začeli smo z ogledom osnovne šole v Starem trgu. Na šoli so nas zelo prijetno sprejeli. Ravnateljica nam je razkazala šolo. Učenci pri gospodinjskem pouku so nam pripravili zelo okusne sladice, ki so nam zelo teknile. Ko smo se posladkali, smo odšli v razred, kjer je potekal krožek pevskega zbora. Tam so nam učenci pripravili presenečenje in so nas pozdravili s petjem.

Odpravili smo se čez cesto h gospodu župniku. Tam smo obiskali komuno. Gostitelji so nas zelo veseli pričakali, nas pogostili in predstavili njihov dan. Vsak izmed nas je dobil ročno izdelano svečo, ki jo bomo imeli za spomin.

Odšli smo proti Radencem, kjer sta nas pričakala prijazna gostitelja gospod Lindič in Nataša. Razkazala sta nam naše apartmaje. Učenci so izbrali sobe in se v njih razpakirali.

Sledil je ogled Radencev, sprehod ob Kolpi. Za tem smo si pripravili pravo večerjo na ognju. Večerja je bila zelo raznolika in obilna, saj smo imeli hrenovke, razne klobase, čevapčiče, čebulo, papriko, kumarice in še veliko drugega. Po večerji je bil čas za spanje.

Zbudili smo se že ob 8.00, se pripravili za nov dan in ob 8.30 smo bili že v jedilnici, kjer nam je Nataša pripravila odličen zajtrk. Ko smo se najedli, smo ostali v jedilnici, saj je zunaj močno deževalo. To nas ni nič motilo, saj smo v trenutku jedilnico spremenili v telovadnico in začeli z jutranjo telovadbo. Po razgibavanju, ki ga je vodil učitelj Marko, smo pričeli z delavnicami zapestnic. Po kosilu nas je gospod Lindič peljal s kombijem na izlet. Ogledali smo si naravne znamenitosti v okolici. Videli smo veliko kalov, najbolj nam je bil všeč razgled s Poljanske stene.

Zvečer smo se vrnili domov, se preoblekli in začeli s pripravo večerje. Kakor dan prej so bili zopet glavni mojstri učenci. Zopet smo bili ponosni sami nase, saj smo pripravili zelo odlično večerjo. Zvečer smo se pozabavali v sobah, se umili in odšli spat.

V soboto, po zajtrku, nas je prišel iskat ravnatelj, ki je učence razvozil domov. Z učenci komaj čakamo naslednje dogodivščine.

Peter Mravinec

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj