Na vsebino

Šola v naravi, CŠOD Cerkno - 2. dan

Danes smo se že zjutraj odpravili na daljši pohod. Obiskali smo partizansko bolnišnico Franja. Vreme nas je bolje služilo kot včeraj, saj je samo občasno malo rosilo. Pot nas je v eno smer vodila po cesti, zato smo morali biti zelo previdni, nazaj pa smo večino poti lahko občudovali hribovsko naravo po gozdnih poteh. Ker je Cerkljansko zelo bogato s padavinami, smo ves čas opazovali številne potočke, ki so se zaradi močnega deževja v zadnjih dneh pojavljali od vsepovsod.

Bolnica Franja nas je resnično očarala. Leži v ozki kotanji ob hudourniku in z zanimivo razlago naše vodičke smo si lahko prav predstavljali, kako je bilo v časih njenega delovanja. Hoja nas je pošteno utrudila, zato smo po kosilu z olajšanjem malo zadremali.

Popoldanske dejavnosti so bile prav tako zanimive. Delali smo poskuse z vodo in spoznavali njene lastnosti, v drugi delavnici pa smo ustvarjali fotozgodbo, v kateri smo bili mi sami glavni junaki.

Več kot 100 fotografij najdete s klikom na vir spodaj.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj