Na vsebino

Sektorska gasilska vaja iz prve pomoči v Dragatušu

V Dragatušu je v soboto, 9. decembra, potekala sektorska gasilska vaja v organizaciji PGD Dragatuš, na kateri je sodelovalo 28 gasilcev iz štirih gasilskih društev sektorja Dragatuš.

Enote iz domačega društva ter sosednjih društev PGD Dobliče, Zapudje in Tanča Gora so svoje znanje in veščine s področja prve pomoči preverile na treh delovnih točkah, katere so sestavili inštruktorji iz Območnega združenja Rdečega križa Črnomelj ter Zdravstvenega doma Črnomelj. Vsaka od delovnih točk je vsebovala realistično pripravljeno simulacijo nesreče s maskiranimi poškodovanci, po kateri so inštruktorji z enotami opravili analizo in pokomentirali njihove nastope. V sklopu vaj so tako gasilci posredovali pri prometni nesreči avtomobila in kolesarjev, delovni nesreči na žagi ter padcu z višine v okviru gradbenih del.

Posebna zahvala za sestavo vaj in scenarijev gre inštruktorkam Antoniji Balkovec, Marinki Hančič, Branki Štukelj, Katji Pezdirc ter Barbari Sopčič in inštruktorju Borutu Brvarju. Prav tako se zahvaljujemo devetim sodelujočim ponesrečencem, ki so v mrzlem decembrskem popoldnevu z odliko opravili svojo neprecenljivo nalogo in tako tudi omogočili vajo.

Inštruktorji so v skupni evalvaciji v splošnem pohvalili delo sodelujočih enot ter njihovo znanje prve pomoči, za katerega pravijo, da se je v zadnjih letih zahvaljujoč stalnemu izobraževanju na tem področju močno dvignilo. Omenjena opazka je vsekakor dobrodošla in naj služi kot dodatna vzpodbuda za gasilce, da se na področju prve pomoči še naprej dodatno usposabljajo. Z izvedbo vaje in načinom dela so bile zadovoljne tudi vse sodelujoče enote, ki so se po zaključku okrepčale v gasilskem domu v Dragatušu, kjer so jih postregli domači gasilci.

Vir: PGD Dragatuš, foto: Tilen Hudelja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj