Na vsebino

Sajenja dreves na dan miru

Tudi letos smo se na dan miru pridružili tisočim šolam vsega sveta v sajenju drevesa miru. Slovesnost je potekala v petek ob 13. uri. Po govoru devetošolk in ravnateljice, so učenci devetega razreda skupaj z ravnateljico posadili brezo. Vsi skupaj pa si želimo, da bi naši šoli predstavljala simbol trdnosti, povezanosti in prinesla veliko miru, prijateljstva ter čim manj nesoglasij. Strpnost, poštenost in prijateljstvo – to so naše vrednote, s katerimi lahko prispevamo svoj delež.

Z dogodkom “ENO dan sajenja drevesa” nadaljujemo našo večletno tradicijo v mesecu septembru. Prvo sajenje dreves je potekalo na globalni ravni 21. 9. 2004, na svetovni dan miru. Bilo je istega leta, ko je Wangari Maathai prejela Nobelovo nagrado za mir za sajenje dreves. ENO dan sajenja dreves od takrat poteka vsako leto, vanj pa so vključene šole vsega sveta. Dogodek se prične v Oceaniji ob 12.00 po lokalnem času, sledijo zasaditve dreves v Aziji, Evropi, Afriki in nato še na zahodni polobli. Zadnja drevesa so posadili v šolah v Honoluluju na Havajih.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj