Na vsebino

Prvomajski eko spust po Kolpi

Če želite doživeti reko Kolpo v vsej njeni lepoti, se morate vsekakor spustiti po njej z raftom ali katerim drugim plovilom. Lahko je to tudi ekološki spust kot današnji 35. tradicionalni prvomajski eko spust po reki Kolpi v spomin na dr. Stanka Nikolića, v okviru projekta Voda za vedno.

Skupina ljubiteljev čistih rek je na 1. maj zgrabila vesla, nekateri tudi prvič na naši lepotici (zato tudi mednarodno obarvan) ter se pridružila pustolovščini na eni najčistejših evropskih vodotokov. Poleg uživanja v naravi, smo aktivno, s skupnimi močmi, sodelovali pri čiščenju nabrežja in reke Kolpe ter tako pomembno prispevali k zmanjšanju količine odpadkov, ki so jih nanesle pretekle poplave, pa tudi nevestni ljudje.

Za lep, kvaliteten, predvsem pa varen spust so poskrbeli skiperji Kanu Kamp Radenci-kolpa, ki so pred spustom po reki vsem udeležencem razdelili tudi vso potrebno opremo za varen rafting. Veseli, da smo naredili nekaj dobrega za našo Kolpo smo uživali v prvomajskem druženju.

Koliko in kaj vse smo nabrali od Dola do Radencev, naj povedo slike. Bodimo prijazni do narave in spoštujmo okolje v katerem živimo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj