Na vsebino

Prometna nesreča, dva vloma, utopitev ...

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

V kraju Pusti Gradec na območju PP Črnomelj je včeraj nekaj pred 6. uro 19-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,37 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in o kršitvah seznanili sodišče.

V Kanižarici je med 17. in 18. 5. nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil denar in tehtnico. Škode je za okoli 4000 evrov.

V noči na 20. 5. je v Metliki nekdo vlomil v klet stanovanjske hiše in odtujil tri motorne žage.

Med 18. in 21. 5. so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 82 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine in Posavja. Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije, Maroka, Indije, Libije in Egipta so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Danes, nekaj čez 4.30, so policisti pri opravljanju nalog varovanja državne meje v bližini mostu v Rosalnicah prijeli dva tujca, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujca sta policistom povedala, da so reko skušali preplavati trije, vendar naj bi eno osebo voda odnesla. Policisti so takoj poklicali gasilce, ki so s pomočjo čolna pregledali območje, kjer bi se oseba lahko utopila in nekaj po 6. uri, na predelu, kjer je Kolpa globoka okoli enajst metrov, našli utopljeno osebo. Policisti okoliščine in identiteto utopljene osebe še preiskujejo.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj