Na vsebino

Projekt Hitro drugi najboljši EU projekt v Sloveniji

Na glasovanju za Naj EU projekt 2024, ki je potekalo med 3. aprilom in 8. majem, je največ podpore med 20 finalisti iz Slovenije zbrala obnova mariborskega Lenta. Projekt, ki je bil sofinanciran s sredstvi evropske kohezijske politike, je prejel kar 25 odstotkov vseh glasov, so sporočili z ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj.

Drugo mesto je zasedel projekt Hitro, ki je v okviru programa Interreg Slovenija-Hrvaška izboljšal sistem civilne zaščite za večjo varnost na čezmejnem območju. Na glasovanju je prejel 821 od skupno oddanih 3238 glasov.

Glavni cilj skupnega čezmejnega projekta Hitro občine Črnomelj in hrvaške Duge Rese, ki je trajal od oktobra 2018 do konca januarja 2021, je bil skupni razvoj in izboljšanje sistema civilne zaščite za večjo varnost na čezmejnem območju ob reki Kolpi. Partnerji so oblikovali skupno čezmejno operativno enoto, sestavljeno iz 20 slovenskih in 20 hrvaških prostovoljnih gasilcev, ter oblikovali natančen načrt delovanja skupne enote.

Projekt Hitro je medtem že dobil nadaljevanje. Pozitivne izkušnje in rezultate projekta bodo v okviru novega projekta Hitro 2, z območja občine Črnomelj in Duge Rese razširili tudi na območje hrvaškega mesta Vrbovsko oziroma na zgornji tok reke Kolpe.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj