Na vsebino

Pretekli vikend v znamenju prometnih nesreč

Policisti Policijske uprave Novo mesto so pretekli konec tedna na interventni številki 113 sprejeli 530 klicev. Od tega je bilo 152 dogodkov takšnih, ki so zahtevali njihovo posredovanje. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo.

V petek popoldne je na cesti Novo mesto – Metlika, na Jugorju, padel motorist s sopotnico. Po prvih ugotovitvah metliških policistov je 32-letni motorist na mokrem vozišču v ovinku izgubil nadzor nad motorjem, zapeljal s ceste na brežino, tam pa sta s 24-letno sopotnico padla. Sopotnico so s helikopterjem zaradi suma poškodbe hrbtenice odpeljali v ljubljanski UKC, od koder pa so sporočili, da so njene poškodbe lažje. Motoristu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola.

V petek popoldne je 47-letni voznik osebnega avtomobila v naselju Bočka v ovinku izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste na njivo. Tam se je vozilo večkrat prevrnilo. Oba s sopotnico sta bila z lažjimi poškodbami odpeljana v novomeško bolnišnico. Prisotnosti alkohola niso ugotovili.

V Semiču je v petek zvečer 44-letna voznica, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v 56-letnega voznika, ki je pravilno peljal po svoji strani. V trku se je lažje poškodovala, prisotnosti alkohola pa policisti niso ugotovili.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj