Na vsebino

Predstavitev reševalnega vozila in sprehod za spomin

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti so v Metliki tudi danes pripravili različne aktivnosti. Reševalec Žan je najmlajšim razkazal reševalno vozilo ter predstavil, kako se pripravi bolnika ali poškodovanca na prevoz.

Dom starejših občanov Metlika je ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, ki letos poteka pod geslom Nikoli prezgodaj, nikoli prepozno, organiziral sprehod za spomin. Udeleženci so se z Mestnega trga podali na sprehod skozi mestno jedro do dislocirane enote metliškega doma starejših občanov. Na ta način so podprli prizadevanja za boljšo ozaveščenost in prepoznavanje demence, ki je med največjimi zdravstvenimi, socialnimi in finančnimi izzivi sodobne družbe in predstavlja velik javnozdravstveni problem.

Dogajanje se bo v popoldanskih urah preselilo na igrišče za Osnovno šolo Metlika, kjer bo pod okriljem Centra za krepitev zdravja Metlika potekalo testiranje telesne pripravljenosti in občinski preizkus hoje na 2 km.

Vir: Občina Metlika, CKZ Metlika, DSO Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj